Mit csináljak az egyetemmel?
Nagyon rossz a szak, amit elkezdtem egyetemen, és szerintem nem végezném el. Lehúzhatom a wc-n. Viszont ha ott hagyom, nem tudom, hogy felvesznek-e máshova félévkor, vagy jövőre, és akkor még mindig nem tartok sehol a diplomáig eljutásban....
na meg ha most itt maradok, és utána megyek át máshova (újra jelentkezem), akkor elvesznek a kreditjeim is (nem?)
Ha átmész máshová, akkor a nagyjából azonos tantárgyakat el lehet fogadtatni. De ez általában nem sok tárgy/kredit.
A többit neked kell eldöntened, de ez az egy-két év, amit mai szemeddel nézve elvesztegetsz, 20 év múlva nem sokat fog számítani.
most hagynám ott, jövőre pedig valami "normálisabbat" tanulnék.
de nem tudom, mit csináljak
Hagyd ott, engedd el a fantáziás és válassz szakot úgy, hogy nem köt az érettségi eredmény, aztán jelentkezz érettségire (szintemelőre vagy javítóra), ha szükséges (februárig lehet), aztán csináld.
Én végigtoltam egy szakot abban a lelki állapotban, mint te. Az első év után már tudtam, hogy a f*sznak sem kellene ez az egész, de a büszkeségem nem engedte diploma nélkül letenni a lantot. Utolsó évben, mikor kevés tárgyam volt már, fogtam és beadtam a jelentkezésem arra a szakra, amire tudtam, hogy még nem vagyok alkalmas, mert az egész terület teljesen elkerült és sosem mertem magam elképzelni ott. Aztán mentem újraérettségizni abból a két tárgyból, ami oda kellett és most harmadévesként a szakmámban már gyakornokként dolgozva és magamat xy szakembernek nevezve pozíció szerint olyan rohadt elégedett vagyok az egész szakmai életemmel, hogy minden hülye döntésemért kárpótolva érzem magam.
Utolso nagyon segitett!!
Koszonom!!!
Es ha bennem van a felelem, hogy itt hagyom a szakot, es jovore nem jutok be “””jobbra”””? Felek, hogy meg messzebb leszek meg jobban a diplomamtol…
Meg az is bennem van, hogy most ha kihagyom egy evet, olyan rossz “ tanulatlannak” lenni,mintha azert nem jarnek egyetemre, mert hulye vagyok hozza:( de ez csak az en bolond erzesem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!