Emelt történelem érettségi?
Sziasztok.
2éves esti gimibe járok. Heti kétszer 8-8órára kell bejárni.
Olyan egyetemre szeretnék tovább tanulni ahol követelmény az emelt történelem vagy magyar vagy matek érettségi.
Ezek közül a töri érdekel a legjobban,illetve sokszor hallom hogy az is a 3 közül a legkönyebb.
1évem maradt felkészülni, mostanra sikerült eldönteni pontosan hová is akarok tovább menni.
Van itt olyan esetleg aki emelt történelem vizsgát tett?
Megosztanátok pár tapasztalatot az emelt illetve a közép szint között?
Amennyiben esetleg ismertek jó könyveket/forrásokat amik segíthetnek a felkészülésben azt meg köszönném, ha megosztanátok. :)
Sajna nincsenek tankönyveink, így elég para hogy nincs egy tám-pont se, hogy miből tanuljak a füzetemet leszámítva.
Nyílván tisztában vagyok vele, hogy ez csak rajtam múlik hogy sikerül-e.
Nekem kell tanulnom hozzá. Csak hát ha valakinek lenne pár hasznos gondolata/tanácsa ezzel kapcsolatban.
Előre is köszi ;)
Szia!
Én emelt történelemből érettségiztem idén, most jogi egyetemre járok.
A korona miatt online tanultam az utolsó 1,5 évben, ami valamennyiünk dolgát megnehezítette.
Nekem hatalmas segítséget jelentettek ezek a könyvek:
Száray Miklós tankönyvei (9-12. osztály),
A Corvina kiadó és Farkas Judit kidolgozott tételes könyvei,
valamint B. Mátyus Gyöngyi és Bori István emelt szintre felkészítő könyve!
Emellett kiegészítésképp a Studium Generale történelem maratonját is megnéztem (nem tudom, hogy ez utólag elérhető-e).
Ha valami kérdésed van, írj nyugodtan! :)
#2 vagyok
Sok sikert kívánok a felkészüléshez és az érettségihez is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!