Eszperantó nyelvvizsga vagy történelem emelt érettségi?
Eredetileg úgy akartam, hogy elvégzek egy angol nyelvvizsgát és emelt érettségit, azonban megtudtam, hogy ekkor nem kapok pontot a nyelvvizsgáért. Ezért azon gondolkodtam, hogy megcsinálom az emeltet történelemből és a nyelvvizsgát angolból vagy eszperantó nyelvből nyelvvizsgázzak és emelt angol érettségit csináljak? Nincs még tudásom eszperantó nyelvből, viszont azt olvastam, hogy ez egy viszonylag hamar és könnyen tanulható nyelv. Történelemből sose voltam jeles, korul
körülbelül olyan 3-4-es körüli a tudásom, de azt olvastam, hogy egy év alatt ebből is fel lehet készülni.
Bemenetnél az eszperantó nem jöhet szóba. Töri emelt és angol nyelvvizsga
jó.
Nyolcas vagyok.
Nem értem, hogy ezt hogy érted. Ha két emetet teszel le, és mindkettőn (azt hiszem) 45%-nál jobban teljesítesz, akkor meg van az 50-50 pont a két emetre, mivel a szakod elfogadja az angol és történelem emeltet is.
Viszont ha csak közepezel angolból, emeltezel töriből és mellé nyelvvizsga, akkor az csak 75 plusz pont.
Természetesen ha úgy gondolod, hogy neked a második jobban megéri, megértelek, viszont nekem a dupla érettségi kicsit kecsegtetőbb.
Én is ugyan arra a szakra szeretnék jelentkezni, ahova te, és angol-töri emetem lesz, ezért csodálkoztam azon, amit írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!