Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 21 évesen nem túl késő már...

21 évesen nem túl késő már lekezdeni a mérnökit?

Figyelt kérdés

7 féléves mérnöki képzésről van szó a BME-n. Azt halottam hogy itt lehetetlen 1-2 év csúszás nélkül lediplomázni.

Így belegondolva 26 éves lennék mire lenne egy "sima" BSC-s diplomám, aztán ugye akkor még ott van a Mesterképzés is.

Szerintetek?

2010. aug. 30. 20:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Vágj bele szerintem. Ez ne legyen akadály. 21 évesen is érdemes elkezdeni, most vagy fiatal, most még ha bármi baj van, tudsz a szüleidre támaszkodni (nem muszáj persze, de a lehetőséged megvan), később már rájuk sem. Később nem tanulsz olyan könnyen és nem is akarsz majd. Hajrá! :)
2010. aug. 30. 20:39
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Voltak idősebb csoporttársaim is a BME-n, ha érdekel vágj bele. Egyébként meg nem lehetetlen elvégezni csúszás nélkül, elég sok embert ismerek akinek sikerült.
2010. aug. 30. 20:44
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

nem késő elkezdeni! sok sikert hozzá!

melyik szakot szeretnéd megcsinálni?

2010. aug. 30. 20:48
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, hogy én nem a BME-re jártam, de nekem anno volt 34 éves nappali tagozatos szaktársam is. Hozzá képest fiatal vagy.
2010. aug. 30. 20:49
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugaodtan
2010. aug. 30. 21:16
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Energetika vagy mechatronika:)
2010. aug. 30. 21:25
 7/16 A kérdező kommentje:
Elnézést, most látom hogy rosszul írtam ki a kérdést. Szóval elkezdeni nem le:)
2010. aug. 30. 21:27
 8/16 A kérdező kommentje:
Meg nem "halottam" hanem hallottam:)
2010. aug. 30. 21:31
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is 21 éves vagyok, és én is most kezdek el tanulni. Nem tervezek csúszásokat, bár a választott képzésemnél ezt nehéz lenne összehozni. Szerintem vágj bele, tény, hogy időt, pénzt kell belefektetni, de gondolj bele milyen nehéz lenne az életed később, ha most nem kezded el.

Másik példa: unokatestvérem 25 éves korában kezdett bele, és egyetlen percre sem fordult meg a fejében, hogy késő lenne.

Ha tudsz támaszkodni családra, netán dolgoznál is mellette valamit, akkor miért ne fejlesztenéd magad közben?

2010. aug. 30. 21:40
 10/16 A kérdező kommentje:
Én még csak 19 éves vagyok, csak idén nem jött össze a felvételi aztán most 2 évet maradok itt. Tanulok egy szakmát, amiben valószínű el fogok majd tudni helyezkedni /rokon által/ ha más nem jönne össze. Szóval ezt most ilyen biztonsági lépés:D
2010. aug. 30. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!