Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nagyon nehéz elvégezni az...

Nagyon nehéz elvégezni az egyetemen a mérnökit? Hány év?

Figyelt kérdés
2009. aug. 27. 00:35
 1/4 anonim válasza:
100%

Igen, lehet mondani, hogy nehéz, de nem lehetetlen.

Sok kitartás kell hozzá, és szorgalom, na meg sok időt kell a tanulásra fordítani. Sajnos egyetem mellett, főleg az első években a tanulás mellett már nem sok szabadideje marad az embernek.

Egy idő után a tanulás is hatékonyabban fog menni.

Azt mondják, az előtanulmány is számít, ez persze igaz is, de szerintem a hiányzó ismereteket egy kis szorgalommal pótolni lehet. Pl. én nem szakközépbe jártam, fizikából előbb kellett használni az integrálást és a differenciálást, mint matekból tanultuk, de nem volt gond, a szükséges szinten könnyen utána lehetett nézni.

Így is elég jó diplomám lett 5 év alatt, pedig voltak nálam okosabbak is az évfolyamban.

2009. aug. 27. 07:30
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi, jár a plusz pont!
2009. aug. 27. 13:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én pl. Úgy csináltam, hogy először mérnöki fősulira jártam (DUF) az mondjuk ahogy így visszaemlékszem az első években elég nehéz volt, de szerintem ez mindenhol így van. A középiskola viszonylagos lazaságához képest elég sokkoló tud lenni amikor három -négy könyvet kell átnyálazni vizsga előtt. DE amikor felveszi az ember a tempót és kitalál egy hatásos tanulási taktikát akkor már könnyebb. (főleg ha ezt csoportban teszi). Ezután nekem 2 év mester képzéssel lett egyetemi szintű diplomám. Az pedig a főiskolához képest nekem diadalmenetnek tűnt (az mondjuk meló mellett levelezőn csináltam) Tehát minden csak motiváltság és elszántság kérdése.

2009. aug. 27. 17:04
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm, jár a plusz pont!
2009. aug. 27. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!