Nagyon nehéz elvégezni az egyetemen a mérnökit? Hány év?
Igen, lehet mondani, hogy nehéz, de nem lehetetlen.
Sok kitartás kell hozzá, és szorgalom, na meg sok időt kell a tanulásra fordítani. Sajnos egyetem mellett, főleg az első években a tanulás mellett már nem sok szabadideje marad az embernek.
Egy idő után a tanulás is hatékonyabban fog menni.
Azt mondják, az előtanulmány is számít, ez persze igaz is, de szerintem a hiányzó ismereteket egy kis szorgalommal pótolni lehet. Pl. én nem szakközépbe jártam, fizikából előbb kellett használni az integrálást és a differenciálást, mint matekból tanultuk, de nem volt gond, a szükséges szinten könnyen utána lehetett nézni.
Így is elég jó diplomám lett 5 év alatt, pedig voltak nálam okosabbak is az évfolyamban.
Szia!
Én pl. Úgy csináltam, hogy először mérnöki fősulira jártam (DUF) az mondjuk ahogy így visszaemlékszem az első években elég nehéz volt, de szerintem ez mindenhol így van. A középiskola viszonylagos lazaságához képest elég sokkoló tud lenni amikor három -négy könyvet kell átnyálazni vizsga előtt. DE amikor felveszi az ember a tempót és kitalál egy hatásos tanulási taktikát akkor már könnyebb. (főleg ha ezt csoportban teszi). Ezután nekem 2 év mester képzéssel lett egyetemi szintű diplomám. Az pedig a főiskolához képest nekem diadalmenetnek tűnt (az mondjuk meló mellett levelezőn csináltam) Tehát minden csak motiváltság és elszántság kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!