Megéri ma Magyarországon vegyésznek tanulni?
Pályaválasztás előtt állok, mármint azelőtt, hogy eldöntsem, milyen irányba tanulok (fakt felvétel - később felvételi) vegyészek tapasztalataira lennék kíváncsi: elhelyezkedési esélyek, fizetés, karrier lehetőség stb. ...
(Sajnos sok felől azt hallom, hogy nem érdemes ezt a szakmát tanulni, ez kicsit elbizonytalanított.)
16/L
Keves vele az allaslehetoseg, bar van mindig valamennyi. Bsc+Msc-ben kell gondolkodni, es gyakornokoskodni is illik mellette (suli+munka). Fizetes legtobb helyen nem tul sok eleinte, bar egy betanitott melosenal jobb.
En vegyesz Bsc utan ha mindenkepp a kemia erdekel, atmennek vegyeszmernok Msc-re, ott valamivel jobbak az eselyek.
3
Ja, csak hogy nem szivja fel az ipar az osszes vegyeszt es vegyeszmernokot minden evben.
vagy az ápolói szakmát választom, és gyakorlat után elmegyek külföldre, az angol és német úgyis jól megy, már megvan angolból a felsőfok, németből meg megyek majd közepet tenni jövőre...
A fent szólók, és más fórumokon olvasottak megerősítettek, hogy jobb, ha elkerülöm ezeket a szakmákat.
Kedves 3-as, köszönöm a választ (a te válaszod volt a leghasznosabb.) A 200 ezer az vicc, még ha a legalacsonyabb mérnöki fizu is, és akkor több százmillió ft.-os értékért felelsz ezért a kis pénzért. Ráadásul ha én elköltözöm ezért Borsodba például, mert ott van munka, akkor éhkoppon maradok hó végén, mire kifizetem a bérleti díjakat, és még 250-300k-val is nehezen tudnék ötről a hatra jutni, elnézve az árakat.
Abban pedig nem bízok azért, hogy vezetői poziba tudom majd küzdeni magam és akkor majd 4-500k... (Plusz egy kezdő orvos most 400k-val indul.)
Közben - visszatérve a mérnökire - az édesanyám keres árufeltöltő + pénztáros végzettséggel 230k-t áruházban, szóval ennyiért nem éri meg tanulni éveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!