Megéri vegyésznek tanulni?
Én azt tanultam, vegyészmérnökit, az előttem szólónak van igaza, a kémia alapszakot nem sokba nézik, de sajnos manapság, amikor túlkínálat van munkaerőből a vegymérnök bsc-t se! Én Msc-t végeztem de nem vagyok megelégedve a helyzetemmel, mert jobban jártam volna, ha 4 év középsuli, 1 év technikusi, 3,5 BSC + 2 MSC helyett inkább vendéglátóiparra tanultam volna, pl pincérnek és angol + német + spanyol, sokkal jobban jártam volna, 2-3 év gyakorlatot szereztem volna a Balatonnál aztán meg GO TO Ausztria!
Ezt azért mondom mert az egyik gyerekkori barátom ezt csinálta és sokkal jobban keres nálam, megjegyzem most estin pincér tanfolyam elvégzését fontolgatom!
Szóval, NEM, nem éri meg!!!
Kb. úgy vagyok, mint az előttem szóló.
Nem tudom mi ez a hülye tévhit, hogy hiányszakma, meg hogy sokat keres! Ez kábé 16 éve volt aktuális, azóta sokat változott a helyzet. Német takarítónő jobban keres, mint a magyar diplomás vegyész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!