Magyarországon hol vannak kémia szakok, Pécsen és Pesten kívül? Vegyésznek csak úgy lehet tanulni, hogy előbb kémiára jelentkezem, aztán arra szakosodom?
Igen, a jelenlegi képzési rendszerben ez az útja a vegyész képzésnek.
Vegyész képzés van még Veszprémben, Debrecenben és Szegeden is.
A kémia alapszak több főiskolán is van, de azt nem ajánlanám, mert utána hiába mész Msc-re vmelyik egyetemen, a munkáltatók az alapszakot is megnézik majd az állásinterjún, és érthető módon nem részesítik előnyben a főiskolai alapszakon végzetteket!
De, ha rám hallgatsz, akkor kémiával inkább gyógyszerésznek mész!
Egy vegyész.
Én Pannon Egyetem kémia alapszakos vagyok és egyáltalán nem bántam meg, hogy ide jelentkeztem. Szerintem ez a szak simán top 3-as az országban.
Ha meg rám hallgatsz akkor azon a területen helyezkedsz el ami tetszik a kémián belül. Tény, hogy a vegyészek minden területen keresettek, és a legjobban az analitikusokat fizetik meg. Itthon lehetőség van gyógyszerészetben, nukleáris iparban, analitikusként, egyetemeken kutatóként,/óraadóként és különböző vegyi gyáraknál elhelyezkedni, szóval van választék, csak mobilisnak kell lenni.
Kedves előző!
Te még egy naiv egyetemista vagy én viszont kint dolgozok már 2 éve a vegyiparban. Hidd el, nem kapkodnak a vegyészek után és feleannyira sincsenek megfizetve, mint a gyógyszerészek!
Természetesen mindenki maga dönt az életéről, csak jó tanácsot szerettem volna adni!
A kutatókról ne is beszéljünk, az utóbbi időben Mo.-on teljesen háttérbe vannak szorítva és alig keresnek.
Kérdezzetek utána! Siralmas a helyzet. :((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!