Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tudok egyáltalán még nappali...

Tudok egyáltalán még nappali képzésben egyetemre járni? Hogyan? Mi kell hozzá most?

Figyelt kérdés

10 éve érettségiztem - emelt angolon és minden más középszinten.

Van egy felsőfokú angol nyelvvizsgám, de nem érettségiztem természettudományi tantárgyból (azt hiszem az most kötelező a jelentkezéshez..).

Sajnos nem tudtam jelentkezni idén, de ha van rá lehetőségem, és remélem, hogy van, szeretnék még az életemben egyetemet/főiskolát végezni nappali tagozaton, minél hamarabb elkezdeni, de legkésőbb 2022 elején..

Jelentkezhetek? Januárban indulnak nappalis képzések?

Bölcsészet, politológia, nemzetközi tanulmányok ami érdekel.

Vagy már késő nekem egyetemre járni?

2021. aug. 21. 17:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Jelentkezgetsz, persze. Szerintem úgy érdemes kalkulálni, hogy a következő általános felvételi jelentkezés során jelentkezel és 2022 szeptemberében kezded meg az egyetemet, ha felvesznek. Vannak keresztféléves képzések, de ritka, kevés a választék stb., szerintem jobb megvárni ezt. Nézz utána, hogy mik a felvételi követelmények egyes szakokra, milyenek voltak az előző évi ponthatárok, nézz utána egyes szakok mintatantervének, lesznek majd nyílt napok is stb., addig van időd tájékozódni és esetleg érettségizni más tárgyból vagy plusz pontot szerezni, ha szükséges.
2021. aug. 21. 18:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mármint értem, hogy januárban szeretnél kezdeni, de szerintem célszerűbb megvárni a szeptembert, hacsak nem indul a választott szakod, a választott egyetemen keresztfélévben is.
2021. aug. 21. 18:10
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
Ja és a finanszírozási forma sem mindegy ugye, hogy államilag támogatott képzésen is tudsz kezdeni vagy csak önköltségesen.
2021. aug. 21. 18:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
2022. Januárban nagyon kevés szak indul alapképzésben nappali tagozaton, sőt, szinte semmi, úgyhogy 2022 szeptember lesz ebből.
2021. aug. 21. 18:28
 5/7 anonim ***** válasza:
65%
A bölcsészet tág fogalom nem tudom mire gondolsz, a két utóbbit azonban nem ajánlanám.Értéktelen, piacképtelen szakok.
2021. aug. 21. 19:56
 6/7 anonim ***** válasza:

"de nem érettségiztem természettudományi tantárgyból (azt hiszem az most kötelező a jelentkezéshez..)."

Nem.

Alapból sehova se kötelező,csak oda,ahol külön megkövetelik.

De a bölcsészetre biztos nem kötelező.

2021. aug. 21. 22:34
 7/7 anonim ***** válasza:
A keresztfélévben szinte alig indul nappali szak, inkább jövő szeptemberi indulás a reális, ahhoz 2022 január-február-ban tudsz jelentkezni. Természettudományos tárgyból érettségizni nem kell, ez csak egy elterjedt tévhit. Emelt angollal be tudsz kerülni nagyon sok bölcsész képzésre. Tanulni sose késő, egy ismerősöm most 25 évesen kezdi a nappalit egy nyelvszakon. Az általad kinézett politológia, és nemzetközi tanulmányok viszont tényleg nem a legjobb választás, ezen a szakon végzettek csak nagyon kis százaléka tud elhelyezkedni a szakterületen.
2021. aug. 22. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!