Egyetem vagy OKJ?
19 éves vagyok, és egyszerűen nem tudom, hogy mivel szeretnék foglalkozni. Kezdek kétségbeesni😪
Van egy jó érettségim és egy adminisztrációs titkár szakmám, jövőre végzek logisztikai technikusként (okj), de nem is tudom igazán, hogy ez érdekel-e engem vagy sem.
Menjek egyetemre jövőre vagy tanuljak más szakmát? Kereskedelem és marketinget néztem, sajnos az érettségijeim csak ilyen gazdasági egyetemekhez lennének jók. Az a kérdés, hogy megéri-e?
Szívesebben lennék olyan, aki az mondjuk ételekkel foglalkozik (dietetikus, bio vagy élelmiszermérnök), de sajnos ezekhez nincsenek alap tudásaim (emelt érettségim), 1 év alatt meg lehetetlennek érzem ezt megcsinálni a semmiből.. Vagy vigyem tovább a logisztikát? Ötletem sincs..🥺
Eredményeim:
Töri 62% (K)
Matek 60% (K)
Magyar 70% (K)
Angol 72% (K)
Irodai ügyviteli ismeretek 82% (E)
+ B2-es nyelvvizsga
+ logisztikai technikus szakma (2021)
400+ pont
Esetleg gazdaságinformatika?
Én azt tanulok, most vagyok harmadéves Bsc-n, és lehet logisztikai specializációt választani. Ha nem tudod pontosan, mit szeretnél csinálni, de érdekel a gazdaság, pénzügy, számvitel és informatika (programozás), akkor ez egy jó választás lehetne.
Később nagyon bő a munkaköri lehetőségek tárháza, amelyekben elhelyezkedhetsz, illetve a fizetés is elég jónak mondható, de ez persze függ, hogy hol és milyen munkakörben dolgozol. Mivel az informatika egyre népszerűbb és keresettebb, és a jövőre tekintve is nagyon fontos és hasznos tudás lesz, így mindenképp megéri szerintem valamilyen informatikai, vagy informatikát tartalmazó szakot elvégezni.
Remélem, tudsz majd dönteni, sok sikert kívánok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!