Szobafestő szakma vagy szoftverfejlesztő éri meg jobban?
Alkalmazottként dolgoznék. Melyik éri meg jobban, melyik piacképesebb illetve melyik marad hosszabb ideig piacképesnek?
20/F
Na, szerinted???
Ha jó szakember vagy, akkor szoftverfejlesztő. De nem ilyen OKJ hegesztő szinten.
Ha ez esélyes lenne, hogy tényleg jó vagy ebben, a szobafestés fel sem merül, ne haragudj.
Ezek alapján inkább fess!
Hallássérült vagyok, és nem tudok dönteni a két szakma közül (hallássérültként kb ez a két lehetőségem van csak). Viszont szívesen csinálom mind a 2 szakmát, csak nem tudom melyik piacképesebb. Szobafestőből sok van, de nem dolgoznak benne, mert elvileg nem becsülik meg őket. Szoftverfejlesztőre meg kb 1000 gyerek jelentkezik évente, így a jövőben nem tudom piacképesnek marad-e még ez a szakma. Építőipari munkákra nem nagyon jelentkeznek az emberek tudtommal, és hiány van belőlük, mert a mai generáció kényes az ilyen nehéz, fizikai munkákra.
Szóval ezért nehéz döntenem
Én szeretnék nagyon tanulni, az iskola ahol szoftverfejlesztőt tanítanak az 5 éves (érettségi+technikum vagy valami ilyesmi). Szeretnék sokat tanulni, mivel az általánosban a proli módjára viselkedtem (Bojka féle stílus, direkt nem tanultam, hogy 1-es, 2-es meg ilyen rossz jegyeket szerezzek stb, egy nálam 2 évvel idősebb fiú tanított meg erre sajnos).
Ezt szeretném helyrehozni, illetve a tudásomat fejleszteni, mert tudom, hogy képes vagyok rá.
Ez lenne az iskola, itt hallássérülteket is oktatnak.
Beszéd szinten is kötelező a folyékony angol vagy elég csak írva?
Egyetemhez képest mennyire nehéz ez a szakma? (Szoftverfejlesztő)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!