Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha 50 évesen le akarok diploma...

Ha 50 évesen le akarok diplomazni, van esélyem, hogy kaphatók anyagi támogatást a megélhetésre az egyetemi évek alatt?

Figyelt kérdés
2021. aug. 9. 17:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
97%
Csak nappalin kapsz bármit.
2021. aug. 9. 19:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Kaphatsz tanulmányi vagy szociális alapon ösztöndíjakat, de abból megélni valószínűleg nem fogsz… Ezek általában úgy működnek, hogy van egy keretösszeg és azt sávosan szétosztják a meghatározott szempontok szerint. Nehéz hozzájutni (pl. én átlag körülmények között élve sosem kaptam szociális alapon semmit úgy, hogy nincsen gyerek, nincsen betegség, élnek a szüleim, nincsen testvér stb.), illetve általában ezek nem nagy összegek (pl. 5 egész felett kaptam 22 ezer valahány száz forint ösztöndíjat és ez volt a max., a többi félévben kevesebbet kaptam és azokból még a kollégiumot sem tudtam volna kifizetni :D). Szóval meg lehet igényelni mindent, de szerintem ha el is nyeri az ember, akkor is arra kell számítani, hogy az nem lesz elég semmire.
2021. aug. 10. 11:08
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

Egyébként biztos,hogy 50 évesen meg fogja neked érni az egyetem?

Ha nem tetszik a jelenlegi szakmád,az OKJ-s képzések (bár mist nem egészen ezek vannak) lehet,hogy jobban megérik.

2021. aug. 11. 17:31
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha első diploma lenne, de az is korhatáros, úgy tudom.
2021. aug. 16. 05:26
 15/16 A kérdező kommentje:

Olyan program nincs esetleg ahol ép ezzel kísérleteznek ebből írnak tanulmányt s ezért támogatnák?

Meg akar az is szóba jöhet hogy kollégiumi elhelyezés s ingyen étkezés akkor nem feltétlenül pénzzel ösztöndíjjal ilyesmivel kell támogatni.

2021. aug. 16. 09:56
 16/16 anonim ***** válasza:
Le lett írva minden. Államilag támogatott formában nem kell tandíjat fizetni, nappalisként kaphatsz kollégiumi elhelyezést (ha kapsz, mert azért nem egyszerű), kaphatsz ösztöndíjakat (tanulmányi/szociális, ha jogosult vagy rá), illetve diákigazolvánnyal kedvezményesen utazhatsz vagy léphetsz be ide-oda. Ennyi. Az egyetemeken nincsen étkeztetés mint a közoktatásban.
2021. aug. 16. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!