Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vas megyeiek vagy soproniak...

Vas megyeiek vagy soproniak akik pesten tanultok milyen gyakran jártok haza?

Figyelt kérdés

Vas megyei vagyok és pestre fogok járni egyetemre.

Viszont elég hosszú az út azt néztem kb. 2 óra 40 perc, plusz még vagy 40 perc út kapunkig mert át is szállok utána.

Akik esetleg Szombathelyiek vagy Soproniak vagy környékbeliek és Pesten tanultok, milyen gyakran utaztok haza?

Én hetente terveztem, viszont nem tudom ez idővel mennyire lenne fárasztó..

Köszi, ha megírjátok.

Azért írtam Sopront is, mert onnan is kb. Ennyi az út.

2021. aug. 2. 12:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Szentgotthárdi szaktársaim minden hétvégére hazajártak Pestről. 3 óra egy irányba kb, közben tanultak, aludtak, relaxáltak. Az utazás viszont drága, havi 20-25k volt.
2021. aug. 2. 15:05
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!:)

Hát igen az ár is magas, ha hetente számoljuk..:/

Szívesen fogadom még majd ha valaki(k) válaszolnak, akik hasonló távolságra tanulnak. :)

2021. aug. 2. 16:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ugyanebben a helyzetben vagyok, ugyanezzel a dilemmával:/ Szombathely mellett élek egy kisebb városban, ahonnan busszal kb. 40 perc az út (az állomásra nem mindig fognak tudni elvinni). Most a héten is megyek Pestre, bár azzal a vonattal több, mint 3 óra lesz az út, így végiggondolva elég fárasztó lenne minden héten hazajárni. Én arra gondoltam, hogy eleinte kéthetente, majd havonta egyszer járnék haza, de még nem tudom hogy lesz: /

2021. aug. 2. 16:49
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Máshonnan származom, de nálam is ez van, a vonat menetideje kb. 3 óra, utána meg ha nem jönnek értem, még egy jó fél óra hazaérni. Személy szerint nekem túl hangos és döcögős az út ahhoz, hogy bármi igazán hasznosat vagy pihentetőt csináljak. Szóval inkább nem is stresszelem magam azzal, hogy "produktívan" használjam ki ezt az időt. Inkább csak nézek ki a fejemből, legfeljebb előre összeírt szókártyákat nyomogatok, olvasgatok közben, zenét hallgatok, filmet/sorozatot nézek. 2-3 hetente szoktam hazamenni.
2021. aug. 2. 17:03
 5/7 anonim ***** válasza:
tesóm mindig havonta járt haza
2021. aug. 5. 22:29
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi nektek! Én azért 2 hetente megpróbálok majd:c
2021. aug. 6. 00:43
 7/7 anonim ***** válasza:

volt, mikor hetente, volt hogy két hónapig nem. Sok mindentől függ, hétvégi program, barátok, család, egyetem, sok minden befolyásolja.

Utána Győrba jártam, oda bejárós voltam, meg tudtam oldani,pedig Szombathelytől még k. 15 km-re lakok.

2021. aug. 8. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!