Ismertetek olyat, akinek ennyi pontja volt?

Figyelt kérdés
Most lettek meg a pontjaim (felvi) és azon gondolkodtam, hogy nektek volt olyan ismerősötök, aki 480-490 felé tudott menni? Mert ha igen azt hogy csinálják? Olyan hihetetlennek tűnik. Az én ismerőseim között még 460 feletti sincs.

2021. júl. 18. 16:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, miért vagy elégedetlen a 459-cel, van oylan szak, ahol az nem esélyes a bekerülésre?

Egyébként nekem 472 volt anno 2015-ben, 2 közép nyelvvizsgával és 1 emelttel. A két felvételi tárgyból (matek, amiből emelteztem, és fizika) készültem rendesen (heti néhány óra gyakorlás otthon), illetve fakultációra jártam egy erős, de országosan nem kiemelkedő reálos gimiben. Ebből a matek az mindennel együtt első két évben heti 5, 3-4. évben heti 7 (!!!) órában ment. Magyarra és történelemre cserébe semmit nem készültem, nyelvből meg elmentem már 11.-ben, mert nem volt kedvem benn ülni a rém alacsony szintű órán (tegyük hozzá, megvolt a nyelvvizsgám, meg eleve jól tudtam, mert kéttannyelvű általánosba jártam). Szóval ahhoz képest, hogy fektettem bele munkát, de messze nem erőltettem magam túl, igen jól sikerült, pláne, hogy kellett kemény 390 pont az elsőnek megjelölt szakomhoz :D

(Egyébként azóta végeztem MSc-n is, és megerősíthetem, az érettségi pontok nem feltétlenül vetítik előre, hogy fogsz tudni teljesíteni egyetemen, lényeg, hogy bekerülj, nem kell túlgondolni).

2021. júl. 18. 19:03
 12/18 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó, Corvinusra jelentkeztem nemeztközi gazd.-ra. Tavaly 430 volt a ponthatár, viszon előtte lévő években itt körül mozgott. Idén 1200-an jelentkeztek 150 helyre szóval szerintem necces.
2021. júl. 18. 20:50
 13/18 anonim ***** válasza:
31%

A 9-es írta, hogy nem a lottó dobja ezeket a pontokat.

Egyébként nekem 440 pontom lett, de elmondanám, hogy ez full véletlen volt😁 Nem voltam valami jó tanuló, az érettségijeim átlag négyesek lettek.

Elvégeztem egy OKJ-t, ami a szakhoz kapcsolódik, ahova jelentkeztem, 5-re vizsgáztam, de nem kerítettem neki nagy jelentőséget.

Aztán amikor látom a pontomat.. nagy nehezen rájöttem, hogy miből is jött össze, szóval ez számomra a véletlen műve volt, hogy pont 2021-től vezették be ezt a fajta pontozást😅

2021. júl. 18. 22:25
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire lesz népszerű a véleményem, de én nem a tipikus “versenyistálló” gimibe jártam, ahonnan pl rendszerint OKTV dobogós helyezettek kerülnek ki. Persze nálunk is volt olyan tagozat, ahol a jobb eredmények voltak “átlagosak”(ez egy két tanítási nyelvű tagozat), de én nem erre, hanem reáltagozatra jártam.

Ugyan a tagozat segített a biosz és kémia emeltre való felkészülésben, a munka döntő része ránk, diákokra hárult (főleg digitális oktatás alatt - ez egy vitatott téma, ebbe ne menjünk bele). Én önállóan szeretek tanulni, így karanténok alatt sikerült felkészülnöm és szerencsére a két emelten magas százalékot értem el, a közepek is jók lettek, de rengeteg készülés árán, folyamatos tanulással érve el ezt. (Ez nem a felvágás helye, mert tényleg sok energiát fektettem a felkészülésbe). Így végül nem duplázással, hanem hagyományos pontszámítási módszerrel lett magasabb pontszámom. Gimi során egy felső- és egy középfokú nyelvvizsgát tettem, bár a két emeltre már megkaptam a 100 többletpontot, így ezekre nem járt pluszpont.

2021. júl. 18. 23:45
 15/18 anonim ***** válasza:
13, ne bagatellizáld el az eredményed, az OKJ elvégzése is idő, energia, szép teljesítmény!
2021. júl. 18. 23:51
 16/18 A kérdező kommentje:
14, hova jelentkeztél végül?
2021. júl. 18. 23:56
 17/18 anonim ***** válasza:
#16 orvosira, mind a négy egyetemet megjelöltem, de a Semmelweis van első helyen
2021. júl. 19. 08:53
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen ismerősöm. Egy vidéki gimibe jártam, ahol az oktatás színvonala is kb nulla volt. Nekem 440 ponton lett,de ezért 4 éven keresztül folyamatosan tanultam. Bőven elég a pont, bár mikor láttam néhány érettségis facebookos csoportba hogy 470-80 pontokat értek el, úgy éreztem hogy én is teljesíthettem volna jobban, ha lett volna lehetőségem egy színvonalasabb suliba járni. De igazából ez már nem fontos. Van két nyelvvizsgám, csináltam két emeltet, és minden érettségi tárgy 80% fölött volt. Néhány osztálytársam is kb 400-440 pont között teljesített, de sokan még a 280-at se érték el.
2021. júl. 20. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!