Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Belevágjak az angol-német...

Belevágjak az angol-német tanár képzésbe?

Figyelt kérdés
Állítólag egy tanári diplomával több lehetőségem lenne mint egy anglisztika vagy germanisztika végzettséggel.Mit gondoltok? Köszönöm a válaszokat!

2021. júl. 16. 15:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
91%

Én nem vágnék bele, ha újrakezdhetném. Most végeztem el, nemrég kaptam meg a diplomámat :)

Nagyon sok év volt, és nem áll sajnos összhangban a befektett energia azzal, amit ezzel az egésszel "nyersz".

2021. júl. 17. 08:14
 12/18 anonim ***** válasza:
91%
Bár ez egyetemfüggő, de ahova én jártam ezzel a szakpárral, ott sokszor a szart is kiverték belőlünk.
2021. júl. 17. 08:15
 13/18 anonim ***** válasza:
A tolmács és a fordító külön szakma és ennek megfelelően igenis tanulni kell és végzettség kell hozzá, már ha arról beszélünk, hogy pl. hivatalos fordítást kell kiadnod a kezeid közül vagy például tolmácsolnod kell egy konferencián.
2021. júl. 17. 11:56
 14/18 anonim ***** válasza:
Csak akkor vágj bele, ha tetszik a dolog, hogy egy albérletet sem tudsz majd kifizetni.
2021. júl. 17. 12:31
 15/18 anonim ***** válasza:
Álláshirdetésekben mindig szakfordítót keresnek, leginkább műszaki szakfordítót ÉS műszaki végzettséget. Ergo ez a bölcsész típusú MA nagyon általános fordítási technikákat ad csak át, ha valakinek elétennék egy autógyárban valami jó nívós német szöveget igencsak beletörne a bicskája. Az egyetlen értelmes fordító képzések talán a konferenciatolmács, ja de ez tolmács ugye alapból szóban. És nyilván nem egyszerű.
2021. júl. 17. 13:38
 16/18 anonim ***** válasza:
képzés* az utolsó mondatban
2021. júl. 17. 13:39
 17/18 anonim ***** válasza:

Ha van eszed nem mész bölcsésznek ami=mcdonalds alapszak

és még mielőtt lepontoznátok ezért nem kéne szerintem bölcsésznek menni:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

2021. júl. 22. 14:12
 18/18 anonim ***** válasza:
17 A tanárit és a nyelvszakokat szerintem ne vedd egy kalap alá a szabad bölcsészettel…
2021. júl. 22. 14:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!