22 évesen elszeretnék kezdeni pszichológiát tanulni , iskolapszichológus szeretnék lenni. Van rá reáció? Hol tudok jelentkezni és hova ?
Felvi.hu-n kalkuláld ki a pontjaidat és nézd meg elég-e a pszichológia szakra. Az érettségi jegyeid alapján ezt nem tudjuk megmondani, mert a százalék számít. Ha esetleg nincs meg a szükséges pontszám, akkor érdemes újraérettségizni vagy nyelvvizsgát tenni.
Egyébként valaki fentebb leírta helyesen a képzés menetét. 3 év alapképzés, plusz 2 év mester, ezután elvileg már lehetsz iskolapszichológus, de lehet még szakképzést is végezni utána, bár az már fizetős.
Én 21 évesen tudnám elkezdeni ugyanúgy a pszichológia szakot elméletben. Nekem még sok pont kéne ahhoz, hogy legyen esélyem, viszont vannak más kétségeim, amik jobban zavarnak.
Például, hogy mennyire lenne költséges ez a minimum 5 év, mivel sajnos anyagilag nem állunk fényesen. Már évek óta érdekel a pszichológia, és úgy érzem nagyon nekem való lenne, de nem tudom mennyire lenne érdemes sok időt és pénzt rááldozni...
Ha valaki látja még ezt, írna nekem akár privátban? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!