Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy ha nyelvtanár és iskolaps...

Hogy ha nyelvtanár és iskolapszichológus szeretnék lenni, akkor hova kéne mennem továbbtanulni? Milyen szak/esetleg suli?

Figyelt kérdés
11.es vagyok, töriből és angolból akarok emelt érettségit csinálni. Mindenképpen Gimiben szeretnék nyelvtanár lenni(angol, japán, koreai, francia, spanyol)esetleg etika tanár, és akkor már iskolapszichológus. Már régóta tervezek vmi idegen nyelvvel kapcsolatos dolgot és a pszichológust, szval erre jutottam. Szerintetek hova kéne jelentkeznem? Vagy valami vélemény/tanács erről?

2013. szept. 7. 12:52
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát akkor döntsd el, hogy pszichológiára mész vagy osztatlan angol - valamilyen szakos tanárképzésre. Mert ez így együtt nem igen fog működni.
2013. szept. 7. 13:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy iskolában taníts, osztatlan tanárképzésre kell menned egyetemen, ahol két szakos tanárrá válsz, de meg van adva, milyen párosításban lehetséges ez (nézz utána, talán felvi.hu).

Ahhoz pedig, hogy pszichológus legyél, pszichológia BA+MA, azaz öt évnyi egyetem szükséges - minimum... Általában tovább kell szakosodni még, plusz szakirányú továbbképzésekben kell részt venni stb. És elég nehéz vele elhelyezkedni, iskolapszichológusként is.

2013. szept. 7. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!