Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Iskolapszichológus, tanár...

Iskolapszichológus, tanár (nyelvtanár, etika tanár) és tolmács. Előfordulhat, hogy valaki tud mindhárom lenni egyszerre?

Figyelt kérdés
Csak mert én ezt tervezem. : ) 10-es vagyok, ami érdekel az a pszichológia, etika és a nyelvek. Szóval erre jutottam.: )Szeretnék embereken segíteni(talán a gyerekeken a legfontosabb, hiszen egyszer ők fognak felnőni) és persze járni a világot.: ) SZóval..mindez lehetséges? Ez a három egyszerre? A válaszokat előre köszönöm : )

2013. jún. 8. 21:30
 1/4 anonim ***** válasza:

lehetsz ez a három egyszerre, mármint lehet három féle végzettséged, de nem fogod tudni mind a hármat gyakorolni

az, hogy tanár és tolmács még oké, de annyira mégsem

vagy akkor, csak óraadó tanár

menj nyelvszakra, és utána, ha még érdekel végezd el a pszichológiát

legalább kettőre redukáld le, és majd választasz

tanárt és pszichológust nem javaslom

akkor már inkább tolmács vagy fordító

2013. jún. 9. 07:23
 2/4 anonim ***** válasza:

pszichológiának nézz utána, hogy mi mindent kell elvégezni ahhoz, hogy tényleges pszichológus lehess, aki "meghallgatja az embereket". nagyon nagyon sok év, rengeteg diploma utána szakirányú továbbképzés, azok sokba is kerülnek, ráadásul a pszicho már önmagában elég sok, párhuzamosan mellette nem hiszem, hogy bármi mást tudnál tanulni, utána pedig 27-30 évesen nem hiszem, hogy neki fogsz állni a tanári képzésnek.

nagyon szép, hogy ilyen jó dolgok érdekelnek, de nem fogod tudni ezt mind összeegyeztetni..

2013. jún. 9. 09:49
 3/4 anonim ***** válasza:
az a másik fele, hogy szerintem pl. az se működik, hogy egy iskolában egyszerre vagy tanár és iskolapszichológus is.. :)
2013. jún. 9. 09:50
 4/4 A kérdező kommentje:
A mi sulinkban az iskola pszichológus egyben magyar tanár is : ) Osztálya is van, és most például a fakultációs tanár is ő : ) De a fő elképzelésem a pszichológus, és inkább gimisekkel szeretenék majd foglalkozni, szóval marad az az eredeti terv. A tanár és tolmács meg majd eldől :D Azért köszönöm : )
2013. jún. 9. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!