22 évesen elszeretnék kezdeni pszichológiát tanulni , iskolapszichológus szeretnék lenni. Van rá reáció? Hol tudok jelentkezni és hova ?
Két emelt érettségit teszel, és jelentkezel vmelyik egyetem pszichológia karára.
felvi.hu
Először el kell kezdeni egy pszichológia alapképzést valamelyik ezt oktató egyetemen. Ezeknek a listáját megtalálod a felvi.hu-n. a felvételi is ezen keresztül zajlik, de gondolom tudod, hogy az ideiről már lekéstél. A felvételivel kapcsolatos infókat és követelményeket is megtalálod a felvin, de kell legalább egy emelt érettségi matekból, magyarból, töriből, bioszból vagy egy idegennyelvből (itt nem fogadják el az összes nyelvet). Ezen felül is elég jó érettségik kellenek, valamint nyelvvizsgával vagy más módon szerzett plusz pontok, mert viszonylag magas a ponthatár minden évben, főleg a pesti egyetemeken.
Megcsinálod a hároméves alapképzést, aztán elkezded a pszichológia mestert, ami még két év, és külön kell arra is felvételizni. Célszerű tanácsadás és iskolapszichó specializációt választani, de amúgy tök mindegy, melyiket végzed el, mert mindegyikkel pszichológus lesz az ember. Tudtommal a rendes pszichológia diplomával már dolgozhatsz iskolában, de létezik még egy kétéves szakképzés is ezen túl, aminek direkt ez a fókusza. Azt ne kérdezd, hogy mennyivel jelent többet, mint az ötéves pszichó képzés, mert nem vagyok képben ezen a téren, de biztos ad valami pluszt.
3 -as vagyok, miért kellett lepontozni?? Csak sok sikert kivantam neki, mert nagyon szép szakmának találtam és nehéz bejutni.
Kossz szépen
Ráció akart lenni, valóban.:)
Köszönöm a válaszokat , alapvetően van emelt érettségim magyar nyelv és irodalomból ( 5) valamint biológiából (5) és angol nyelvből (4) .
Ami hátrányt jelent az az hogy összesen 20 százalékban látok. Lehet ez gond ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!