Megéri Budapestre menni egyetemre?

Figyelt kérdés

A másik Szeged lenne, az közelebb van hozzám, jobban is vonz igazából, de Budapesten több a lehetőség.

A szak ugyanaz lenne mindkét helyen, a sulik ugyanúgy jók. Csak a város miatt gondolkodom nagyon.

2021. júl. 4. 11:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
82%
Nem. Mindent, amit Bp. lehetne, azt lehet Szegeden is.
2021. júl. 4. 11:35
 2/22 anonim ***** válasza:
87%
Én Pécsett tanultam, most a mesterre már mindenképpen Budapestre szeretnék menni. Én megbántam, hogy vidéki egyetemet választottam, mert bár az oktatással nem volt bajom, a város gyönyörű, közelebb volt stb., diákmunkák és pláne szakmai lehetőségek szempontjából siralmas volt a helyzet.
2021. júl. 4. 11:42
 3/22 anonim ***** válasza:
97%
Szaktól függ. TTK és orvosi jó Szegeden is. Bölcsész, jog jobb Budapesten. Informatika teljesen mindegy.
2021. júl. 4. 13:39
 4/22 A kérdező kommentje:
Bölcsészkarra mennék, kommunikáció és médiatudományra :)
2021. júl. 4. 14:18
 5/22 anonim ***** válasza:
76%
Pest
2021. júl. 4. 15:15
 6/22 A kérdező kommentje:
Bp-n a Pázmányt jelölném különben.
2021. júl. 4. 15:51
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Az szerintem is Pest, mivel

1) sokkal több média lehetőség van (szerkesztőségek, TV-k)

2) sokkal több vállalat van (vállalati kommunikációhoz)

Amint felvettek, azonnal kezdj el gyakornoki lehetőséget keresni, minden követ mozgass meg, hogy minél jobb helyre kerülj be.

2021. júl. 4. 15:58
 8/22 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Viszont meg annyi, hogy Pesten nem tudnam elkepzelni a kesobbi eletemet, max az egyetem idotartamara lennek ott. Utana pedig vagy masik magyar (kis)varos, vagy kulfold lenne a cel.

2021. júl. 4. 16:50
 9/22 anonim ***** válasza:
97%
azzal számolj - nem tudom, hogy tudod-e, de sokan csak később döbbennek rá - hogy a Pázmánynak nincs kolesza
2021. júl. 4. 17:48
 10/22 A kérdező kommentje:
9, nem tudtam, koszi, bar albiban laknek
2021. júl. 4. 18:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!