Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik lenne "piacképes"...

Melyik lenne "piacképes" tanári szak?

Figyelt kérdés
Nos, leérettségiztem még 2017-ben, akkor földrajzból emelteztem, 66%-os eredménnyel. Több opción gondolkozom. Föci-infó, föci-fizika, vagy föci-töri, vagy föci-etika. Melyiknek lenne értelme? A földrajz fix, mert azt szerettem mindig is. Infóból, vagy fizikából viszont kellene érettségi, legalább középszinten, de valószínűsítem, hogy ezek valamivel közelebb állnak a föcihez, mint a töri. Infó tudásom annyi, hogy össze tudok rakni egy gépet, meg fel tudok telepíteni egy Windows-t, alapszintű igencsak.
2021. jún. 26. 21:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
46%
Hülyeség, hogy az etika töltelék tárgy lenne. Egyrészt fontos tantárgy, hiszen életbe vágóan fontos témákat lehet itt megvitatni. Másrészt érdekes is, hiszen teret ad a gyerekeknek az érvelésre, saját gondolatok kialakítására. A földrajz-etika meg különösen fontos kombináció, ha korunk egyik sztártémájára, a fenntarthatóságra gondolunk.
2021. jún. 27. 08:27
 12/23 anonim ***** válasza:
61%
Nem hiszem, hogy így értették volna a tölteléktárgyat, legalábbis én nem. Szimplán kevesebb óraszámban tanítják és a gyerekek (sőt talán nem is csak a gyerekek) szemében pl. az etika, a rajz, az ének-zene, művészettörténet, tesi, dráma, média tölteléktárgyaknak számítanak, amit csak végig kell ülni, úgysem számít, nem kell sehova, nem érettségi tárgy stb.
2021. jún. 27. 08:36
 13/23 anonim ***** válasza:
58%
Igen, sokat kell dolgozni, ha meg akar élni belőle, 10-es. Ettől még lehet szarul és még szarabbul választani. Töri -etikával éhen fog halni. Matek-infóval meg tudja majd etetni a gyerekeit, legyen bármi is, mert nem csak tanításra jó. Ez a valóság, akkor is, ha nem szimpatikus. ÉS nem azért fog korrepetálni hétvégén mert "annyira akar", hanem mert a parizerre se fogja futni, ha lesz 2 gyereke, lakása, rezsije. Azért.
2021. jún. 27. 09:20
 14/23 anonim ***** válasza:
55%
Ez hülyeség. Attól, hogy valaki matek-infó szakos tanár nem programozó ám…. Nagyjából ugyanolyan munkák jöhetnek szóba mintha más szakokat választott volna. Aki pedig több pénzt akar keresni az nem korrepetál, hanem elmegy más munkahelyre dolgozni vagy eleve nem is tanul tanárnak.
2021. jún. 27. 09:26
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az etikát nem úgy értettem, hogy nem lehet jó vagy hasznos tantárgy, hanem ahogy a 12-es írta. Nekem diákként az a tapasztalom, hogy amiből nem számít a jegy sehova, amiből nem kell érettségizni, nem kell igazán tanulni sem, annál nem figyelnek oda, rendetlenkednek, az énekóra, rajzóra is ilyen volt nálunk. Mondjuk tény, hogy az etikát is lehetne normálisabban, érdekesebben tanítani, mint ahogy pl. nálunk is tanították.
2021. jún. 27. 11:03
 16/23 anonim ***** válasza:
74%

14. “Attól, hogy valaki matek-infó szakos tanár nem programozó ám…”

Pontosan miért is nem? Most túl azon, hogy legalább két embert ismerek személyesen, akik info tanári diplomával vezető architectek nagyobb cégeknél (az egyikük kritikus infrastruktúrákat tervez és üzemeltet két évtizede… egy matek-info szakos főiskolai diplomával): könnyű belátni, hogy egy informatika szakos tanár bőven tanul annyit az egyetemen, amire ha rátanul otthon, akkor gyakorlatilag bármilyen informatikai üzletágban el tud helyezkedni.

Másik, kicsit extrém személyes példa: Amerika egyik vezető egyetemén (Ivy League schoolban…) mesterséges intelligencia szakon egy olyan tanár volt a vezető tanárunk, aki matek szakos tanár végzettségű és pedagógia (!) PhD-je van… ennek ellenére olyan ML/DL guru, hogy csak néztünk…

2021. jún. 27. 11:22
 17/23 anonim ***** válasza:
Föci-infó/fizika, ha családot kell eltartanod, mert ezekkel bármit tudsz csinálni.
2021. jún. 27. 13:18
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
16-os Ezzel az a baj, amit te is írtál: “ha rátanul otthon”. Akármilyen szakra járhat, ha rátanul otthon, akkor gyakorlatilag bármilyen informatikai üzletágban el tud helyezkedni. Viszont ennek köze nincsen ahhoz, hogy infó-matek szakot végzett-e vagy sem, nem lesz tőle előrébb. Valamint alapvetően nem értem, hogy ha ez a cél, akkor mi a bánatnak kellene elvégezni egy 5-6 éves egyetemet, ami teljesen másról szól, mikor vannak szakirányú képzések is. Ha meg valaki tanítani akar, akkor ne azon gondolkodjon már a jelentkezés pillanatában, hogy hogyan lehetne elhagyni a pályát, mert mondom akkor az egyetembe belekezdeni is felesleges.
2021. jún. 27. 13:54
 19/23 anonim ***** válasza:

Ha nem tanulsz rá otthon, akkor a proginfósból se lesz soha programozó. Mindenki otthon tanul meg programozni.

Most tényleg én másoljam be neked a tantervi hálót? Mi az ami hiányzik neked innen ahhoz, hogy valaki programozó legyen (az otthoni tanulás ezek szerint nem, mert te az iskolától várod a csodát…)

Programozási alapismeretek 1 Programozási alapismeretek 2

Számítógépes alapismeretek

WEB fejlesztés 1

WEB fejlesztés 2

Programozási nyelvek 1

Programozási nyelvek 2

Programozási nyelvek 3

Programozási nyelvek 4

Algoritmusok és adatszerkezetek 1

Algoritmusok és adatszerkezetek 1 Algoritmusok és adatszerkezetek 2 Algoritmusok és adatszerkezetek 2 Adatbázisok

Adatbázisok

Mesterséges intelligencia

Operációs rendszerek

Elméleti informatikai alapismeretek Matematika I. 1

Matematika I. 1

Matematika I. 2

Matematika I. 2

Matematika II. 1

Matematika II. 1

Matematika II. 2

Matematika II. 2

Informatikai alapismeretek 1

Informatikai alapismeretek 2

Informatikai alapismeretek 3

Informatikai alapismeretek 4

2021. jún. 27. 14:21
 20/23 anonim ***** válasza:
Pont nem az iskolától várom a csodát, hanem evidensnek tartom, hogy az ember maga tanul, mert az egyetemi képzés sem adja meg azt a tudást, amivel utána könnyen el tud helyezkedni egy jó munkahelyen. Csak még mindig nem értem, hogy minek tanulna tanárnak, ha pl. programozó lesz?
2021. jún. 27. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!