Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri 2021-ben jogot tanulni...

Megéri 2021-ben jogot tanulni és ügyvédnek menni pénzügyileg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Rettentően érdekelne a szakma, viszont utána néztem és csúszás nélkül az egyetem 5 év, nem biztos, hogy felvesznek államira, mert olyan sokan jelentkeznek. Ezenfelül ezután 3 év a szakosodás ha nem bukok meg vizsgán és ekkor minimálbért keresek, ha csak nem én fizetek a munkáért.

Most akkor mire ügyvéd lennék, 30 éves lennék (ha nem csúszok). Ekkor sem garantált, hogy jó fizum lesz, mivel a családban senkinek semmi köze a joghoz, tehát hátszelem nincs. Azt olvastam a kamarába csatlakozás is másfél millió, és akkor még ha nem vesznek fel államira pl, hiába van meg a pontom, de nincs helyem, vagy hogyha nem ELTE-n végzem a jogot, az is szívás. Az irodahelységet tehát bérelnem kéne, vagy ha sikerem lenne egy ügyvédirodában helyezkedem el.

Mi a véleményetek?

2021. jún. 24. 12:55
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Egyébként az érdekelne, hogy akik azt mondják nem éri meg, miért vannak lepontozva...
2021. aug. 30. 13:16
 12/13 anonim ***** válasza:
75%
Engem ma rugtak ki ügyvédi irodából, próbaidő utolsó napján, úgy, hogy semmi olyat nem tettem, ami ezt indokolná. Ha ilyen környezetben akarsz dolgozni, ahol bármit megtehetnek veled bármikor, akkor hajrá.
2021. aug. 30. 23:51
 13/13 anonim ***** válasza:
Biztos van itt valami ügyvédbróker, aki dolgoztatja a rabszolgáit, aztán a kommentek hatására sokan elfordulhatnak a pályától, és emiatt a jövőben bevételkiesése lehet így lepontozza őket :D
2021. aug. 31. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!