Miért mondják sokan azt, hogy a Corvinuson alig tanítanak ill. hogy csak a munkaadóknak hangzik jól?
Nananana, informatika???
A Corvinus egy gazdasági egyetem, ott az informatika (gondolom gazdinfóra gondolsz), sokkal nagyobb súllyal van gazdasági oldalról hangsúlyozva, mintsem programozás vagy műszaki oldalról. Ha ezt nézzük akkor az infós (és műszakis képzésekben) azért messze megelőzi egy BME, vagy Óbudai, de még a vidéki egyetemek is.
Én meg azt nem értem, hogy a gazdaságinformatikát mért szólják le…
Igen, inkább gazdasági mintsem informatikai képzés.
És akkor mi van?
Attól még tartalmaz informatikát is…
És jó diplomával, OTDK helyezéssel, stb.
Akár az Oxfordon is lehet vele doktorálni, mert hogy ott is vannak olyan doktori képzések melyek kifejezetten gazdasági oldalról megközelített informatikai képzések.
Egy gazdinfó egy ilyenhez sokkal jobb alap mint egy mérnökinfó, a fizikával pl. egy ilyen képzésen semmire nem mész, kukázhatod.
De hozhatnám példáinak a Bocconi egyetemet is…
Szóval nem tudom, hogy miért jön fel mindig permanens a proginfó, meg mérnökinfó amikor szóba kerül a gazdaságinformatikus szak.
Ha egyszer akarsz mondjuk egy quant melót, első lépésnek Magyarországon a legjobb választás a BCE gazdinfó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!