Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki mesélne a jogász szakról?

Valaki mesélne a jogász szakról?

Figyelt kérdés
Már csak 1 hónap van , a sorrend változtatásra több szakot is megjelöltem köztük a jogot is mivel érdekesnek tűnt , ma már kifejezetten tetszik, de van pár kérdéses dolog . Nem igazán értem , kb annyiról szól a jogi egyetem hogy egésznap magol az egyetemista?!? Minden mondatot pontosan be kell magolni? Valaki aki erre jár adjon valami választ . Mindenhol minimálbéres fizut irnak , de ebből hogyan élnek a pályakezdők, màrmint kb ebből albi sincs , és az illető 5 évet tanult?? 3 nyelvtudással is ilyen rossz a helyzet? Kicsit fura nekem , mivel mindenki rosszat ír róla , de tök sokan jelentkeznek rá:D elsőnek nemzetközi tanulmányt jelöltem , másodiknak gazdment , azt hiszem talán Ng-t is plusz a jogit utoljára , de gondolkodom rajta hogy előre teszem inkább.

2021. jún. 8. 13:04
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
Mindent nem kell szóról szóra megtanulni, de szerintem az orvosi után a 2. legnehezebb egyetem. A jogszabályokat mind meg kell tanulni, amiből rohadt sok van. Fizetésről nem tudok nyilatkozni
2021. jún. 8. 13:43
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem a gazdmennel járnál a legjobban, jogász szakon voltam 2 évig de megutáltam és elmentem,azóta is bánom hogy oda mentem...
2021. jún. 8. 14:50
 3/5 anonim ***** válasza:
83%
Valakinek van véleménye orvosiról? Amúgy én is csak akkor ajánlom, hogy csak akkor menj jogi egyetemre, ha biztosan ezzel akarsz foglalkozni
2021. jún. 8. 14:57
 4/5 anonim ***** válasza:
59%

-egész nap magolás: vizsgaidőszakban igen. Szorgalmi időszakban viszont alig kell valamit csinálni (vagyis ha akkor tanulsz, talán nem fogsz megszakadni a vizsgák két hónapja alatt).

-"pontosan be kell magolni?" Ami a jogszabályban van, egy jó részét igen. Nem olyan nagy tragédia. Pár éves gyerekek sokadszori hallásra kívülről fújják a meséket. A sorozatnak, amit ötször láttam, már előre mondom a szövegeit. Annyi hogy a jsz. uncsi. De teljesíthető, és ezt akkor érti meg igazán az ember, mikor túljutott rajta. Ez is csak egy szöveg. Meg aztán nem véletlenül vannak 1-től 5-ig a jegyek, ha kimarad 1-2 dolog, az nem biztos hogy karó.

-minimálbér: figyeld meg, hogy a minimálbért vagy ügyvédjelölt írja, de valószínűbb hogy olyan, aki nem is jogász (mivel T/3-ban beszélnek a jogászokról, gondolom így van). Hogy csak egy példát mondjak, egy ismerősöm multinál nettó 300-al kezdett. Oké, német kellett hozzá. De anélkül se lett volna minimálbér. A legtöbb jogász pedig a közigazgatásban és igazságszolgáltatásban helyezkedik el, gondolhatod hogy az állam nem minimálbért fizet. Nézd csak meg a törvények bértábláit, amire még mindenféle jutalmak jönnek.

Azért mennek sokan a jogra, mert nagy a presztízse még mindig, és sok mindent lehet vele csinálni.

2021. jún. 11. 02:08
 5/5 anonim ***** válasza:
92%
4esnek igaza van. Annyi még, ha tudsz fogalmazni és a gondolataid összeszedni, akkor nem kell feltétlen magolni. Nálunk az volt a lényeg, hogy érted e és átlátod e. ( Pázmány )
2021. jún. 12. 09:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!