Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Diplomával való pontszámítás?

Diplomával való pontszámítás?

Figyelt kérdés

Nemrég végeztem egy egyetemi szakkal és láttam, hogy van ilyen lehetőség, mikor egy másik egyetem/ szakra való jelentkezés során nem a középiskolai eredményeidet "viszed" , hanem a már megszerzett diplomád eredményét.

Így a kérdésem az lenne, hogy azt hol tudom megnézni pontosan, hogy az általam elvégzett szakon szerzett diploma eredményét mely szakok/ egyetemek fogadják el?

Valamint, hogy egy adott szakon szerzett diploma kb. mennyi más szakot érinthet, ahol elfogadják ezt az eredményt?

Köszi a válaszokat előre is!

2021. jún. 5. 16:49
 1/9 anonim ***** válasza:
4%
Ez egy szegszhirdetés?
2021. jún. 5. 17:16
 2/9 anonim ***** válasza:
68%
Gondolom tisztában vagy vele, hogy a diplomád kb. melyik szakokhoz lehet jó. Amire akarsz menni, ott megnézed a feltételeket. Nem olyan sok variáció van azért.
2021. jún. 5. 17:24
 3/9 anonim ***** válasza:
46%
Általában csak az van megszabva, hogy elfogadják-e az adott szakon a diploma alapján számított pontokat vagy sem. Nincsen külön kitétel, hogy csak ezeket és ezeket a diplomákat fogadjuk el. A diploma minősítésén múlik, hogy hány pontot ér és ez fix, ehhez max. hozzájöhetnek az olyan többletpontok, mint például a nyelvvizsga.
2021. jún. 5. 22:06
 4/9 anonim ***** válasza:
30%
Amit a 3. ír, az nem igaz!!
2021. jún. 5. 22:59
 5/9 anonim ***** válasza:
40%
Utána lehet nézni és akkor kiderül, hogy igaz.
2021. jún. 5. 23:39
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, bár arra választ nem kaptam, hogy pontosan hol is tudom ezt megnézni, hogy beszámítják e a diplomám. A felvin, vagy az adott egyetem honlapján?
2021. jún. 6. 11:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A felvi.hu-n le van írva, igen.
2021. jún. 6. 11:39
 8/9 anonim ***** válasza:
85%
Igaz, amit a 3. ír. Általában csak annyi van írva, hogy alap és mesteres diplomákkal lehet belépni AZ EMELT ÉRETTSÉGI KÖVETELMÉNYEKTŐL ELTEKINTVE. Orvosin nyilván akkor számíthatod be ha fogorvosis vagy gyógyszerész diplomád van, de amúgy általában nincs kitétel.
2021. jún. 6. 13:54
 9/9 anonim ***** válasza:
31%
Elég nehéz elképzelnem, hogy egy könyvtárszakos diplomát nem szrnak le, ha mondjuk mechatronikára akarsz menni vagy ilyesmi.
2021. jún. 6. 19:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!