Sajnos az egyetemi jelentkezésemet elszúrtam és csak a pécsi közgazdasági karokat jelöltem,ugyanis nem gondoltam hogy 465 pontom lesz majd a felvételin.Várjak még egy évet hogy a corvinuson folytassam tanulmányaim?
Figyelt kérdés
Szerintetek kifizetődő lenne kihagyni egy évet és dolgozni,hogy az összegyűjtött pénzből nekikezdhessek az egyetemi tanulmányaimnak a corvinuson?Vagy annyival nem kifizetődőbb egy corvinusi diploma hogy egy évet "elpazaroljak" erre.
Minden véleményt meghallgatok mert elég tanácstalan vagyok :(
Az átjelentkezés nem opció,hiszen államira nem vesznek át a corvinuson csak ha üresedés van,de üresedésre nem nagy esély van egy ilyen neves egyetemen.
Önköltségest pedig nem tudnám semmilyen formában finanszírozni 17 évesen.
Kaposvári lakos vagyok így Pécs sokkal kézenfekvőbb lenne számomra.
2021. jún. 4. 21:06
11/15 anonim válasza:
Én kihagynék egy évet, majd utána mennék a Corvinusra. Nem az egyetem miatt, hanem mert nagyságrendekkel több lehetőség van Budapesten, mint Pécsett.
12/15 anonim válasza:
Egy évet úgy is “kihagyhatsz”, hogy elkezdesz járni Pécsre, és a következő évben átjelentkezel a Corvinusra és elismerteted az elvégzett tárgyakat. Vagy végigjárod az alapképzést, és mesterre jelentkezel át. ☝️🤝🏆
13/15 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan menj el pécsre, én is ott tanulok, és imádom. És ha továbbra is a Corvinus vonz majd jobban, bármikor válthatsz.
14/15 anonim válasza:
Az egyetemi rangsorok alapján történő összehasonlítás sántít azért, mert a Corvinuson csak gazdaság- és társadalomtudományt tanítanak, a PTE-n meg sokminden mást is. De ettől függetlenül, én is a PTE-t választanám a helyedben, nem ér annyit a Corvinus, hogy kihagyj egy évet. Ha akarsz, mesterre mehetsz majd a Corvinusra.
15/15 A kérdező kommentje:
Én is ezen tűnődtem. :)
Köszi a válaszod,sokat jelent.
Pécs mellett döntöttem végül,reméljük ösztöndíjat is sikerül elnyernem :)
2021. jún. 16. 23:26
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!