Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Keleti nyelvek és kultúrák...

Keleti nyelvek és kultúrák arab vagy kínai lenne a jobb választás, hogyha mindkettő nyelvet megszeretném tanulni?

Figyelt kérdés

Az egyiket egyetemen tanulnám, néha esetleg magán tanárral, a másikat pedig autodidakta és magántanárral (de csak annyi órát vennék ami nem megy az egyetem rovására)...

Az ELTE lenne első helyen.

De melyiket lenne okosabb egyetemen tanulni és miért?

2021. máj. 31. 02:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%

Na, rengeteg lepontozást fogok kapni az arabosoktól itt, de azért leírom hátha segít neked:

Én is a kettő között vaciláltam, egy tanárom mondta h kínai legyen, mert az arabokkal messze nincs annyi üzlet, nem annyira szükséges.

Egész pontosan úgy fogalmazott hogy "legfeljebb a határra mehetsz tolmácsnak".

Plusz a konfúciusz intézettel ki is tudsz jutni nyelvgyakorlatra, sokkal jobban megéri. A tónusok kicsit nehezek, de ha elképzeled, hogy csak más "érzéssel" kell mondani, az segít.

2021. máj. 31. 16:35
 12/16 Psylocyber ***** válasza:
100%
#11 elfogult vagyok, ezt tudom is magamról, éppen ezért felpontoztam a jó válaszokat, többek között a te válaszodat is:)
2021. máj. 31. 16:46
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Büfészakosok
2021. jún. 1. 10:29
 14/16 anonim ***** válasza:
93%

Én kínait tanulnék mert egyrészt izgalmasabbnak látom,egy külön univerzum a jelek miatt, másrészt annyira jön föl az az ország hogy egyértelmű hogy a világgazdasági jövőt egyre inkább Kína határozza meg.

Az arab világ is meghatározó de mas okok miatt, hagy ne részletezzem.

Mind a kettő izgalmas, mindkét kultúrával foglalkoztam közismereti tárgyak révén, de ha ejvedelmező jövőbe akarsz befektetni, akkor szerintem a kínait tt

2021. jún. 1. 10:59
 15/16 anonim ***** válasza:
97%

Bocs valami félrement a telefonon és nem tudtam befejezni. Szóval aki írta hogy az arabban a kínaival ellentétben vannak nyelvjarások, az jó nagy hülyeséget írt. Kínaban is vannak olyan nyelvjarasok h meg se értik egymást, csak írásban.

Amúgy ha megtanulsz kínaiul írni a japan írott szöveget is kb érteni fogod, legalábbis lesz valami fogalmad róla.

2021. jún. 1. 11:02
 16/16 anonim ***** válasza:
17%

11

Az igaz, hogy kínaiakkal több az üzlet, de nem ajánlatos, mert hiába tud valaki kínaiul, könnyen és szívesen átverik. Úgy, hogy ki se derül esetleg.

Ennek ellenére ha már kínai a világ 20-25 %-a, talán hasznosabb a kínai, megpróbálni megérteni a fordított világképüket, a teljesen más értékrendjüket.

Főleg, hogy más szorgalmazzák a 3 gyerekes családokat.

2021. jún. 8. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!