ELTE BTK keleti nyelvek és kultúrák után milyen mesterszak?
Figyelt kérdés
ELTE BTK keleti nyelvek és kultúrák után milyen mesterszak(ok)ra lehet tovább menni? (Kreditvizsgálattal, vagy anélkül.)2020. jún. 23. 17:00
1/4 anonim válasza:
Szerteágazó, de ez attól is függ, hogy mi lesz a főszakod a keleti nyelvek és kultúrákon belül, hiszen az ELTE-n ez lehet a kínaitól kezdve a mongolon át a héber is akár. Általában ezeknek a szakoknak van közvetlen egy mesterképzése is: Sinológia, Hebraisztika, mongolisztika, iranisztika. Nem tudod véletlen, hogy melyek azok a szakirányok, amik neked szóba jöhetnek? :)
2/4 A kérdező kommentje:
Engem a koreai szakirány érdekelne, tudom, hogy van koreanisztika mesterképzés. Csak az érdekelt volna, hogy lehet-e valami mást is választani, vagy csak a koreanisztikát. :)
2020. jún. 23. 21:16
3/4 anonim válasza:
Persze, lehet :) A nemzetközi tanulmányok amit megpályázhatsz biztosan, mert oda a bölcsészek simán jelentkezhetnek pl. De a fordító-tolmácsi mesterképzésre is bármilyen diploma rendben van, ha tudsz azokon a nyelveken, amiket meghirdettek :) Illetve ez majd a minorodtól is függ, mert a minorod alapján is tudsz majd mesterre menni. Koreai mellé szerintem érdemes valami könnyebbet. Sokan felvesznek egy nagyon nehéz minort és utána nehéz váltani csúszás nélkül :(
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Nagy segítség! :) milyen minort ajánlanál mellé, ami könnyebb? :)
2020. jún. 24. 11:41
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!