Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért kötelező iskolába...

Miért kötelező iskolába járni? Miért nem egy opcionálisan választható dolog?

Figyelt kérdés
Vagy ha már kötelező, akkor miért olyan kemény, mint egy katonai tábor? Csak kínozzák a 6-18 éveseket, rosszul van megoldva az egész oktatás itt Magyarországon, és még sok más országban is. Arról nem is beszélve, hogy a tantárgyak nagyobb százaléka semmit se ér, soha nem vesszük hasznát az életben. Vagy csak azért kötelező, hogy legyen hová berakni a gyereket, amíg a szülők dolgoznak? Bár ez így eléggé nagy hülyeség, mert nem mindenki dolgozik. Tudni szeretném, hogy miért kellett elveszítenem a fiatalkorom nagy részét egy napi 8-10 órás "börtönben".

2021. máj. 24. 08:52
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
97%

19: mert hótt lusták!

Nem egyszer előfordult, hogy megszántam, dobtam neki egy linket (google 1-2. találat, tehát én gugliztam ki helyette), erre visszaírt priviben, hogy ne linket adjak, hanem a konkrét választ...

Anyád... gondoltam magamban...

Kb. egy a4-es oldalnyi szövegből kellett volna kiszedni 3-4 mondatot, de arra is lusta volt, hogy végigolvassa...

2021. máj. 26. 21:14
 22/29 anonim ***** válasza:
96%
2021. máj. 28. 18:31
 23/29 anonim ***** válasza:
6%
#22: Ha a gyerek túlterhelődik, akkor kikapcsol.
2021. máj. 29. 16:18
 24/29 anonim ***** válasza:
98%
Minden a jó tanáron múlik. Sajnos, neked nem jutott jó tanár ezek szerint. És talán gyerekkorodban, amikor elkezdtél iskolába járni, elrontották a szüleid, nem tápláltak beléd elég érdeklődést a tanulás iránt, hiszen a világ olyan gyönyörű, nem lehet, hogy ne akard tudni, hogyan lesz két szemmel nem látható kis sejtből egy olyan ember, mint te vagy én, és még mennyi csoda van a világon, amire rá lehetne csodálkozni. Vagy itt vannak a festők, költők, írók, akiknek a műveit ha olvasod, nézed, azzal is gazdagodsz lelkileg. Vagy a tudósok. Remélem, elmúlik rólad ez az egykedvűség, és szeretnél mindent megismerni, ami a világban körülvesz. Hiszen ezért élünk.
2021. jún. 1. 21:16
 25/29 anonim ***** válasza:
97%
Azért, hogy okos legyél. Ez nem felesleges. Ez azért kötelező, hogy legyenek orvosok is, ne csak takarítók, kukások stb.
2021. jún. 1. 21:20
 26/29 anonim ***** válasza:
97%
Valóban jó tanulni, szerintem a kérdező is szeret, csak esetleg nem iskolai keretek között. Ő csak azt mondja nem biztos hogy jót teszünk azzal ha agyonterheljük a gyereket. Nagyon sok stressz nehezedik rájuk, ez nem kellene még hogy így legyen. A kevesebb többre jó példa a finn oktatás. Persze örülhetünk neki hogy ez is van, más országokban sokkal rosszabb. De ettől függetlenül a jobbra kell törekedni
2021. jún. 1. 21:33
 27/29 anonim ***** válasza:
2021. jún. 1. 21:35
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
#25: Illetve, hogy a takarítók, kukások gyerekéből is lehessen akár orvos.
2021. jún. 2. 17:03
 29/29 anonim ***** válasza:
93%
Írni-olvasni sem akarnál megtanulni??? Hogy élnéd le akkor az életedet?
2021. jún. 10. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!