Miért kötelező iskolába járni? Miért nem egy opcionálisan választható dolog?
6-18 éves korig olyan, mint egy kemény katonai kiképzőtábor? Mondd, sok katonai kiképzőtábort csináltál végig?
Ha súlyos tanulási nehézségekkel küzdesz, akkor kérhetsz szakértő segítséget.
"Tudni szeretném, hogy miért kellett elveszítenem a fiatalkorom nagy részét egy napi 8-10 órás "börtönben" - jaja, a házi írás meg a napközi még rátesz egy lapáttal. Talán fordulj az Ombudsmanhoz a sanyarú körülményeid miatt.
Amúgy azért van szükség az oktatásra 6-18 éves korig, hogy kevesebb ilyen értelmes kérdés jelenjen meg a Gyakorin.
#4-es: kiegészíteném azzal, hogy az erdei állatok sem kérdezik kölyökkorukban, hogy miért kell nekik halászni-vadászni-bogarászni tanulni, repülni vagy futni. Teljesen egyértelmű nekik, hogy ez a felnőtté válás része.
A magasabb rendű emberek egy részének, viszont láthatóan ez a dolog mégsem egészen tiszta... na, erre varrjunk gombot!
A legtöbb szülő ma már tankötelezettség nélkül is iskolába járatná a gyerekét. De vannak olyan néprétegek, ahol ez nem nyilvánvaló, ezért van tankötelezettség, ami véget ér 15 éves korban.
Kedves kérdező! A ti iskolátokban inkább a tanárok szigorúak, és sok a szabály, amihez alkalmazkodni kell? Vagy inkább a gyerekekkel van bajod? Ha ki vagy közösítve, akkor kérhetsz egyéni tanrendet. Ha a szigort érzed túlzónak, akkor inkább iskolaváltást javaslok.
Sajnos mára már a magántanulás helyett az egyéni tanrendet központilag szabályozzák, tehát az igazgató nem mondhatja azt, hogy engedélyezi, hogy otthon tanulj.
De aki otthon tanul, annak évente négyszer is vizsgáznia kell. Ha bukik, akkor bukhatja a státuszát. Valamivel szabadabb, mivel nem kell alkalmazkodnia az osztályhoz. Viszont akkor még mindig kérdéses a szocializáció.
Én nem sokat jártam iskolába, az utcán több tudást szereztem mégis mint egy diplomás.
70/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!