Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan kell TDK-ra jelentkezni...

Hogyan kell TDK-ra jelentkezni, ott mit kell elérni a doktorihoz?

Figyelt kérdés

Szeretnék doktorálni, és annak feltétele az ezen való részvétel, de nem tudom, hogy működik és, hogy elég e a részvétel, vagy kell hozzá eredmény is? A doktori szempontjából mindegy milyen témakörben megyek? Erre a specializáció előtt, vagy után érdemes menni? Illetve a TDK-ra van valami felvételi?

Ha valaki innen vett már részt rajta, esetleg doktorált vagy most szerzi, akkor szívesen fogadnám a tapasztalatokat és tanácsokat. 😊

2021. máj. 23. 17:59
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Hová jársz????
2021. máj. 23. 18:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hol, és hányadéves vagy? Jellemzően az egyetemi kari honlapokon tudsz tájékozódni a TDK-ról (Tudományos Diákkör). Az egyetemek szoktak házon belül TDK konferenciákat szervezni, ahol azok a hallgatók, akik a tanulmányaikon felül valamilyen kutatómunkát végeznek, előadják az eredményeiket. Kétévente kerül megrendezésre az OTDK (Országos Tudományos Diákköri Konferencia), itt helyezést elérni nagyon jól jön, ha akadémiai pályára készülsz. A PhD felvételi követelményeit szintén az egyetem (az adott doktori iskola) honlapján keresd. De ezek olyan dolgok, amikről rengeteget hall az ember, ha már ott van az egyetemen, és másodévnél előbb nem is nagyon van értelme nekiállni TDK-zni, hiszen az embernek még nincs akkora rálátása arra tudományterületre. Ráérsz, ne aggódj.
2021. máj. 23. 18:44
 3/6 anonim ***** válasza:
26%
Előbb érettségizz le!
2021. máj. 23. 19:37
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én TDK nélkül tervezek menni. Tudom nem előny, de nem csak ezen múlik azért.
2021. máj. 25. 17:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Milyen egyetem, melyik kar, melyik tanszékről lenne szó?
2021. máj. 25. 17:24
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
#5: valszeg egy álmodozó tizenéves...
2021. máj. 25. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!