Dietetikus alapszakról lehet élelmiszermérnök mesterre menni?
Hallottam hogy élelmiszermérnök bscről lehet menni pl Sotera táplálkozástudományi mscre menni, érdekelne hogy ez fordítva is működik e
Illetve aki tanul dietetikán az mesélne egy picit? Pl mennyire nehéz, érdemesnek tartjátok e elvégezni stb. Azert kérdezem mert látom insta hirdetéseknél hogy van egy csomó "táplálkozási tanácsadó " okj végzettséggel, és sok kuncsaftjuk van, ezért kérdezem h megéri e 4 évet tanulni ha valaki meg 3 hónap okjvel lenyúlja a vendégeidet. Idezojelesen persze.
Előre is köszi
Élelmiszermérnök MSc-n elfogadott alapszakok:
A mesterképzésbe történő belépésnél előzményként elfogadott szakok
4.1. Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az élelmiszermérnöki alapképzési szak.
4.2. A 9.4. pontban meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: az agrár képzési területről a mezőgazdasági mérnöki, a környezetgazdálkodási agrármérnöki, a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki, műszaki képzési területről a biomérnöki, a vegyészmérnöki és a környezetmérnöki alapképzési szak.
Táptud MSc:
4. A mesterképzésbe történő belépésnél előzményként elfogadott szakok
4.1. Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az orvos- és egészségtudomány képzési területről az ápolás és betegellátás alapképzési szak ápoló, dietetikus szakirányai, az egészségügyi gondozás és prevenció alapképzési szak védőnő, népegészségügyi ellenőr, valamint a dentálhigiénikus szakiránya, az agrár képzési területről az élelmiszermérnöki alapképzési szak, a természettudomány képzési területről a biológia alapképzési szak, továbbá a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti főiskolai szintű ápoló, dietetikus, közegészségügyi- járványügyi felügyelő, védőnő, élelmiszer-technológus mérnöki, biológiatanári, biológus laboratóriumi operátor alapképzési szakok.
4.2. A 9.4. pontban meghatározott kreditek teljesítésével elsősorban számításba vehető: a sporttudomány képzési területről a humánkineziológia, a rekreációszervezés és egészségfejlesztés alapképzési szak egészségfejlesztés specializációja, az agár képzési területről a növénytermesztő mérnöki, az állattenyésztő mérnöki, a kertészmérnöki, a mezőgazdasági mérnöki, a természettudomány képzési területről a kémia, a műszaki képzési területről a biomérnöki, a környezetmérnöki alapképzési szak.
Tehát táptudra csont nélkül elfogadják az élelmiszermérnököt, viszont fordítva ez nem igaz.
Elmondom neked, hogy a táptud MSc a SOTE-n az a SOTE és a SZIE közös képzése. Az órák felét az élelmiszertudományi karon tartják, ráadásul van közös órájuk a 2. éves élelmiszermérnök BSc-sekkel. Szegényeknek tartanak élelmiszerkémia labort, miközben azt se tudják, hogy a pipettát eszik-e vagy isszák.
Lehet, hogy sok dietetikus ki fog akadni, de az élelmiszermérnökök sokkal jobban értenek az élelmiszerekhez, mint a dietetikusok. A dietetikusok jobban tudják az élettant meg a hasonló dolgokat. Nem hiába, hogy egy élelmiszermérnök bsc + táptud msc-vel NEM lehet írni étrendet beteg embereknek.
Btw egy tapaszalt élelmiszermérnök is tudna azért tanácsokat adni nagy vonalakban, hogy mit egyél, vannak vicces dolgok az iparban ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!