Elrontottam az érettségit nagyon, és most félek, hogy nem vesznek fel koliba. Van ezzel így még valaki? Azon is gondolkozok, hogy sorrendet kellene cserélnem.
Az Óbudai Egyetemre szerettem volna menni, viszont szörnyen kevés pontom lesz. 375-380 körülire számítok, ami tudom hogy nagyon rossz. A szakon minden évben 280 pont a ponthatár, így gondolom idén sem fog ez változni.
Mivel nem budapesti vagyok, az volt a tervem, hogy elmegyek koliba, de így, nagyon elbizonytalanodtam.
Szociális pontom lesz valamennyi, de nem sok. A tanulmányit úgy számolják hogy az összes erre a szakra felett diák felvételi pontjainak átlagával elosztják a jelentkező felvételi pontjait, kivonnak belőle 0,5öt, és megszorozzák 50-nel.
Szerintetek így van még bármennyi esélyem bekerulni? Albérletet nem tudnék fizetni, így most azon gondolkozok, hogy megcseréljem-e az itteni egyetemmel a sorrendet,de ide egyáltalán nem szeretnék jönni.
Ez most troll kérdés?
Ha a ponthatár csak a minimum volt az elmúlt években akkor még a segged is tisztára nyalják.
Szerintem feleslegesen aggódsz.
Nem tudom pontosan, hogy amiatt ilyen alacsony a ponthatár, mert alig jelentkeznek a szakra vagy milyen egyéb ok miatt.
De gondolj bele, lehet valakinek a harmadik megjelölt helye ez, oda felveszik 295 ponttal, biztos lesz olyan is aki 410el megy oda, de átlagot inkább 320 körül húznám megy. Nem tudom OE-n mennyi koleszos hely van, de mivel te relatíve magasabb ponttal jössz + szociális pontok, emiatt szerintem simán bekerülsz koliba. Ha mégse, akkor pedig sok helyen van albérlettámogatás, illetve akkor is van olyan lehetőséged. Szerintem ne írd le ezt csak így.
Én tavaly voltam így ezzel. Nálunk is kb 280 pont a ponthatár a szakon (kevés jelentkező). A koliba 455 volt (nyilván nem csak egy szakról lehetett ebbe a koliba menni). Vidéken.
Próbálj érdeklődni, hogy nagyjából mennyi a ponthatár ott. Egyébként meg kezdj keresni alternatívát. A koliba mindig újra kell jelentkezni egyébként is évente/félévente, szóval nem árt, ha van B terv.
Hát ahogy nézem a statisztikákat, nem hiszem hogy amiatt alacsony a ponthatar mert kevés a jelentkező, mivel jóval többen jelölik meg első helyen mint akiket felvesznek.
Az az egy dolog vigasztal, hogy szerintem sokan vannak, akik elsőként a BME-t jelölik meg, aztán az OE-t, és a BME-n elvileg még az én pontszámom alatt lesz a ponthatár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!