Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyon sokat gondolkozok az...

Nagyon sokat gondolkozok az iskolaváltáson. Megtegyem?

Figyelt kérdés
Most 9.osztályos vagyok,biosz kémia szakon vagyok. Kitűnő tanuló vagyok, és orvosira szeretnék menni. Úgy érzem, hogy ez az iskola túl kevés nekem, gyenge a tanítás. Már 8-ban gondolkodtam hogy egy olyan iskolába szeretnék menni, ami nagyon színvonalas, viszont egy másik városban van,és így bentlakásba kellene legyek. Félek attól, hogy nehezebben menne ott a tanulás, és nem lennének barátaim, a bentlakás miatt is aggódok. Szerintetek merjek kockáztatni és megpróbálni ott, vagy maradjak ebben az iskolában?

#iskolaváltás #iskola #bentlakás #keményebb oktatás
2020. ápr. 25. 20:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj nem fix hogy jobb tanárokat kapsz, és hogy könnyebben lerakod az emelt érettségit. Ha tanulsz szorgalmas vagy szerintem felesleges iskolát váltani, en a helyedben ha megengedheted magadnak speckó kémia es biosz tanárt keresnék, aki nagyon jártas az emelt kémia/biosz érettségiben. Beszerezném a megfelelő könyveket a neten elérhetőek a követelmények, illetve minden előző feladatsor és gyakorolnék már most.
2020. ápr. 25. 20:21
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld meg. Én pl. nagyon megbántam hogy anno nem művészeti suliba mentem mert így most nagyon nehéz lesz bekerülnöm egyetemre és egy csomó iskolán kívüli elfoglaltságot jelent hogy fejlesszem magam. Nem azt mondom hogy így nem tudsz majd bekerülni egyetemre mert ha az csak rajtad múlik hogy mennyit dolgozol érte de egy jobb iskola elvégzése után lényegesen könnyebb. Barátokat igazából bárhol lehet szerezni ha nyitott vagy. A bentlakásra azt tudom mondani hogy vannak dolgok amikért érdemes kockáztatni vagy áldozatot hozni. Ha tényleg komolyan gondolod akkor próbáld meg szerintem. 😁
2020. ápr. 25. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!