Nemtudom minek menjek továbbb, szakra vagy gimiben maradjak? Mind a kettőn gondolkozok, csak nemtudom hova, még kedvet sem kaptam bármihöz is.
A gimnázium általánosan készít fel az egyetemre és akkor jó ha semmi ötleted milyen szakma tetszene. Ha tudod hogy mondjuk a humán vagy a reál tárgyakat kedveled akkor vannak tagozatos gimik.
Viszont én személy szerint örülök hogy szakgimibe kerültem, mert így érettségi után plusz egy év és lesz egy olyan szakmám amivel el tudok helyezkedni. De felkészít az egyetemre is ha azt szeretném.
Nézz körbe hogy milyen szakgimik vannak elérhető közelségben és hogy azok közül tetszik-e bármelyik, el tudod-e magad képzelni azt a szakmát dolgozva. Ha nem akkor maradj gimiben, ha van egy szakma ami bejön akkor menj oda.
Plusz én a szakközépiskolát nem ajánlom mert nem ad érettségit, így el vagy vágva az egyetemtől. De ha nem erősséged semmi akkor egy szakközép is jobb mint a semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!