4 évfolyamos középiskola után egyetemre menjek, vagy maradjak inkább okj-n?
Ha kicsit is törekvő vagy, akkor egyetem.
Ha csak melegedni akarsz valahol és 0 erőfeszítéssel gyorsan egy papír kell, akkor OKJ.
Az okj és általában a nem felsőfokú szakképzések kora szerintem lejárt, mert a gazdaságban-társadalomban állandó a változás, fejlődés, dinamizmus. Az állandó átképezhetőség, továbbképezhetőség, tanulékonyság a döntő, ezt egy jó egyetem alapozhatja meg. Másrészt egyre fejlettebbek az anyagok, eszközök, technológiák amihez érteni kell. Egyre nagyobb a veszély is.
A nem felsőfokú szakképzés szerepe két területre szűkül:
1. Fogyatékosok beintegrálása a munka világába. (Ez megmarad és fontos.)
2. Egyes cégek munkaerőigényének gyors és rövidtávú kielégítése kiszolgáltatott (és így) kizsákmányolható olcsó munkaerővel; robotizálás és technológiai fejlesztés helyett. (Ezt én nem támogatnám.)
Én egyre inkább még egy fodrásztól is elvárnám, hogy haj- és fejbőr szakértő legyen, divatszakértő és alkalmazott művész mellett, tehát képzése szintén jó egyetemet kívánna meg. (Ez jelenleg nincs, de szerintem ez a jövő.)
Menj villamosmérnöki karra!
Ha egyébként a hardver része érdekel, csak a programozást nem kedveled annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!