1. éves gyógypedagógus hallgató vagyok, és most vagyok túl, az első féléven.Gondolkozom azon, hogy váltanék jogász képzésre. Szerintetek mennyire érné meg?
Figyelt kérdés
2021. jan. 29. 15:50
1/8 anonim válasza:
Az attól is függ, hogy jogászként hol akarsz dolgozni. De alapból jobb lehetőségek vannak egy jogásznak.
2/8 anonim válasza:
Azért a kellemes laza (beetető) első félév gyógypedagógián, meg a jog két külön világ. És ezt volt (sajnos kibukott) joghallgatóként mondom. Van két barátnőm akik gyógypedre mentek, az első félévet végig szórakozták, utána jött a feketeleves.
3/8 anonim válasza:
2. Jogon is jött a fekete leves ezek szerint, csak nem a római jog volt a hunyó? Csak jogon nincs beetetés.
4/8 A kérdező kommentje:
Igen,tisztaban vagyok vele,hogy a gyp-n eleg gaz targyak is vannak,de nem tudom megeri e ott szivni,120 ezer kezdo fizuert. A jog nyilvanvaloan nehez,de utana kifizetodik.Gyogypedagoguskent magan rendelessel tudom kompenzalni az allami bert?
2021. jan. 29. 18:52
5/8 anonim válasza:
Attól függ, hogy mire specializálódsz. Ha logopédus leszel esetleg tudsz tartani magán órákat.
6/8 anonim válasza:
Ha hivatásként gondolsz a jogra, akkor válaszd csak. Különben nem, vagy csak minimum 5 kínkeserves év után végzed el. Arról nem is beszélve, hogy a jogász kezdő fizetés sem egy álom.
7/8 anonim válasza:
Ne ne ne ne! Ne kövesd el életed legnagyobb hibáját!
Egy jog hallgató
8/8 anonim válasza:
Mondjuk, ha így gondolkodsz a gyógypedagógiáról, nem valami erős az indíttatásod, és elhivatottság nélkül szenvedni fogsz. Egyébként Bárczis vagy? Én is elsős vagyok, de én nagyon szeretem. Bár én rengeteg pluszt is rakok bele a szakmai fejlődésért. A jog teljesen más világ, gondolkodnék nagyon a helyedbe. Főleg, mert szakirányválasztás is lesz márciusban, ne vedd el attól a helyet aki nagyon szeretne bekerülni x helyre.
A jog kemény, sok év, és kőkemény agy is kell hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!