Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi az a hatalmas baj, ami egy...

Mi az a hatalmas baj, ami egy évismétléssel érhet?

Figyelt kérdés
Idén 2-ből buktam és én így gondolom, hogy inkább évet ismétlek, mint pótvizsgázom. Nem érdemelném meg hogy egy elszórakozott év után átmenjek, a lelkiismeretem sem engedné és szerintem az érettségin is előny lenne a biztosabb felkészülés. De szinte mindenki mondja hogy majd később megbánom, rosszul járok stb. Valaki írja le hogy mi hátrányom lehet!
2010. aug. 23. 16:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
47%
Azért írja mindenki, hogy "később megbánod", mert olyan dolgok miatt bánhatod esetleg, amiket most még nem tartasz fontosnak. Aki még soha nem dolgozott, nem akart családot alapítani, nem akart ezt-azt elérni az életben, csak iskolába járt, az máshogy látja a dolgokat, mint aki már kikerült a suliból. A kieső jövedelem, az elpazarolt idő most Neked valószínűleg nem jelentős szempont, talán nem is tudod elképzelni, hogy később milyen fontos lehet. És akkor már sajnos nem lehet visszacsinálni.
2010. aug. 23. 16:36
 12/19 A kérdező kommentje:

Nah ha rám hallgatsz ügyesen csináld meg amit kell. és év közben olyan 3hónap után ott hagyod a francba. ehhez mit szólsz? azalatt a 3 hónap alatt ki gondolod h hova akarsz menni stb.

Most lehet hogy velem van a gond de ezt nem értem. Ezt légyszi leírnád magyarul? :)

2010. aug. 23. 16:40
 13/19 A kérdező kommentje:
Most tudom nem a rossz példákból kell kiindulnom, de nekem van egy 22 éves osztálytársam. Most ő vele mi lesz ezek alapján? :) Meg szerintem érettségin könnyebb dolgom lesz ha 1,5 év alatt készülök rá fel és nem fél év alatt.
2010. aug. 23. 16:43
 14/19 anonim ***** válasza:
47%

Nézd, én megbuktam 12.ben, elsőre leérettségiztem mindenből, így a 2. 12.ben ezekből a tárgyakból fel voltam mentve és elektronikára kellett csak bejárnom egész évben meg tesire így heti 5 órám volt, szakközépbe jártam, hiába sikerült először az érettségim, újra kellett járnom mert nem kaptam 12.es bizonyítványt így az érettségi bizit sem tudták addig kiállítani, egy szakmai tárgy miatt...

Megbántam, hogy lusta voltam és buliztam, trógerkodtam.Hogy miért?Mert nem lett jó az érettségim, egy kettes, a többi 3as mert nem tanultam semmit, csak abból éltem amit órán mondott a tanár és megjegyeztem + 1 évet elcsesztem, így nem vettek fel egyetemre.Ezért most még egy évet itthon kell tanulnom és javító érettségit csinálnom ami megint + idő és pénz, de ki lehet javítani a hibáinkat.

Tanulság: az okos ember más kárán tanul, az átlagos a sajátján, a buta a sajátján sem, láthatod, ezek szerint én átlagos vagyok:D

Te még lehetsz okos ha az én káromon tanulsz és megpróbálod a pótvizsgát, hidd el később az életben nem mindegy ám, hogy lesz diplomád és keresel 2-300 ezret havonta, úgy hogy megbecsülnek, vagy mész 3 műszakba egy gyárba minimálbérért vagy érettségivel adminisztrációs munkára 100ezerért vagy esetleg OKJ vagy szakma.

Szóval érdemes tanulni, én ki*asztam magammal a lustaságom, hanyagságom miatt, de szerencsém van, hogy a szüleim támogatnak és így kijavíthatom a hibám, de még így is elveszett 2 évem.

Akkor gáz a dolog, ha az embernek nincs 2. lehetősége:S

Remélem segítettem!

2010. aug. 23. 16:52
 15/19 anonim ***** válasza:
31%

Ha jól értem a 11-et ismételnéd meg.

szerintem tedd meg! ha kellenek a jó osztályzatok a továbbtanuláshoz, akkor jobb, ha ismételsz, de akkor TANULJ!

és 12-ben is és érettségire is tanulj!

egyetemen (esetleg) nem fogják kérdezni, hogy miért 19 évesen vagy elsős és miért nem 18 évesen... és a munkaadód se fogja kérdezni, hogy hol az a kimaradt 1 év.

ha az ismétlés azt jelenti, hogy jobb jegyeid lesznek, akkor hajrá!

2010. aug. 23. 16:57
 16/19 anonim ***** válasza:
35%

"Nézzük,mivel ha megbuksz,akkor 1évvel később érettségizel-1évvel később lesz szakmád/diplomád? és logikus, hogy 1 évvel később fogsz munkába állni, mintha nem buknál meg. "

Ha a mostani helyzetet nézzük, inkább úgy állná meg a helyét ez a kijelentés, hogy 1 évvel később leszel munkanélküli...

Én is ismételtem, bár én a kilencediket, de nem bántam meg. Egy percig sem. Szerintem nem szégyen, ha valaki megbukik, így jött össze neki. Ezeregy oka lehet a bukásnak. Tudom magamról, hogy nem azért buktam, mert hülye vagyok, akkor meg szerintem nincs szégyellni valóm (illetve ha hülye lennék, akkor sem kéne mit szégyellni, mert arról meg pláne nem én tehetnék :). Aki lenéz emiatt, hát lenéz, Istenem.

Ha nem buktam volna meg, akkor sem lettem volna előrébb, mert tavaly, 11. év végén jöttem rá, hogy mi akarok lenni, de ha nem bukok, akkor ez 12. év vége lett volna ugye... Akkor meg már késő lett volna, mert az érettségire és egyetemre való jelentkezésről lecsúsztam volna februárban. Így viszont volt időm felkészülni, és most benn vagyok egy olyan egyetemen, ahova 421 volt a ponthatár.

2010. aug. 23. 17:18
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
16:52 -es vagyok, szerintem sem hülye az aki megbukik, én sem ez miatt buktam meg, hanem mert nemtörődöm, hanyag és lusta voltam, az eszem meg volt, csak amikor hazaértem jobban esett tanulás helyett számítógépes játékokkal játszani vagy elmenni sörözni a haverokkal vagy épp tv-t nézni.Szerintem a bukottak 90%-a hanyagság miatt bukik.
2010. aug. 23. 18:07
 18/19 anonim ***** válasza:
66%

Ha valóban elszórakoztad az évet, akkor jobb, ha egyszer rendesen újrajárod, és végigtanulod. Szégyen, de hasznos. Jobb, ha most bevállalod, mint később szégyenkezel. A későbbiekben nagyobb szégyen lenne, ha kiderülnének a hiányosságaid.

A jegyekkel is jobban járhatsz, mert ha évet ismételsz, akkor az ez éviek helyett a jövő évi jegyeid fognak számítani. A 12. osztályban is jobb jegyeket kaphatsz, ha biztos talajra építesz az utolsó évedben, és az érettségid is jobb lehet. Lehet, hogy a régi osztályod kinevet, és az új osztályod sem fogad be igazán. De az nevet, aki utoljára nevet!

2010. aug. 23. 21:33
 19/19 A kérdező kommentje:

Az utolsónak nagyon köszi a választ!

Én nem azért buktam meg mert gyenge képességű vagyok, hanem mert elszórakoztam (barátnő, sport stb.). De idén megfogadtam, hogy hétköznap délután CSAK a tanulással leszek elfoglalva. Sőt már most tanulok elég intenzíven, főleg nekem új tanároknál jobban szokott menni, mert van bennem bizonyítási vágy (most meg aztán pláne).

2010. aug. 24. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!