Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg olyan hatalmas nagy...

Tényleg olyan hatalmas nagy tanár-hiány van?

Figyelt kérdés

Nemrég hallottam, hogy alig végeznek manapság tanár szakokon, és sokkal többen mennek el nyugdíjba, és amúgy is nagyon elöregedett a pálya.

Akkor miért van folyamatos panasz, hogy tanár szakos diplomával nem lehet elhelyezkedni? Hogy van ez?

2011. máj. 17. 08:58
 1/10 anonim ***** válasza:
15%

Nagyon egyszerű:

Tanárhiány van, mert nem alkalmaz az állam elég tanárt. Másképpen fogalmazva: leépítik az oktatást.

2011. máj. 17. 09:01
 2/10 A kérdező kommentje:
hát valami tényleg nem stimmelhet ezzel a kijelentéssel, hiszen én is inkább panaszkodni hallom a tanár szakon végzetteket, de igaz lehet, amit mondasz, hiszen a legtöbb sulinak hatalmas problémát jelent a tanárok fizetését előteremteni hónapról hónapra, de sztem ez egy vicc ... sőt, olyat is hallottam, hogy a nyelvtanárokat egyszerűen nem tudják alkalmazni, és csakis vállalkozóként, külsős óraadóként tudják kifizetni ... na azért ez is durva
2011. máj. 17. 09:09
 3/10 anonim ***** válasza:
A természettudományos tanárokkal lesz probléma. Nem most, hanem akkor, amikor nyugdíjba mennek azok a tanárok, akik most 50 körül vagy afölött vannak. Ugyanis évente 20 alatti természettudományos tanár végez. Az ELTÉ-n idén például egy darab kémiatanári diplomát fognak kiadni, és összesen kevesebb, mint 10 kémiatanár van a mesterképzésen. Hasonló a helyzet fizika terén is. Ez rettenetesen kevés.
2011. máj. 17. 09:31
 4/10 anonim ***** válasza:
Így van, nem történelemtanárból van hiány.
2011. máj. 17. 10:20
 5/10 A kérdező kommentje:
igen, hallottam, h a TTK-soknál a legdurvább a helyzet, de én felfogni se tudom, h egy karon összesen 10-en végeznek, ez egyszerűen abszurd
2011. máj. 17. 11:22
 6/10 A kérdező kommentje:

amúgy bölcsészekre is nagyjából igaz a pénznélküliség, itt egy jó példa, és ez sok iskolában így van:

Jogszabályilag kötelező lenne az iskolapszichológus alkalmazása, aztán amikor már többen is rákérdeztem, h ennek ellenére, mégis hogy lehet az, h nincs, ha egyszer jogszabály előírja, arra azt felelték, hogy nincs pénz rá, és kész.

Na de ezt meg én nem is értem, hiszen ha jogszabályilag nem felel meg a feltételeknek egy iskola, akkor egyáltalán hogyan működhet? ha nem lesz pénz történelem tanárra, akkor meg az fog megszűnni, és ugyanúgy működik tovább az iskola? számomra ez abszurd, és nem is értem, miért működhet az iskola.... csak van valami felügyeleti szerve

2011. máj. 17. 11:25
 7/10 anonim ***** válasza:
76%
összességében nincs tanárhiány! kizárólag fizika és kémia tanárokra lenne szükség. ha mondjuk matek-fizika, vagy kémia-biosz tanár vagy, akkor valószínűleg azonnal kapsz állást, de ha mondjuk történelem-angol, akkor mehetsz hamburgertsütni évekig.
2011. máj. 17. 12:36
 8/10 A kérdező kommentje:

na igen, pedig ha belegondolok abba h valóban mennyi nyelvtanár van, és ezek közül milyen kevés, amelyik ér is valamit, az ismét elszomorító

szóval tényleg a minőségi képzéssel kéne inkább foglalkozni

2011. máj. 17. 13:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Azért mennek kevesen tanárnak, mert a gyerekek nem figyelnek oda órán. Teljesen felesleges őket tanítani. Egyszerűen leszarják, amit a tanár mond, és ehez joguk van. Vagy ha nincs, akkor sem érheti őket semmiféle szankció, a tanárt viszont kirúgják emiatt és mehet a válóperes ügyvédhez, meg csövezni hajléktalanként.
2011. máj. 23. 01:08
 10/10 A kérdező kommentje:

Hát az tényleg izgalmas, hogy egy egész sor jogot fohgalmaztak meg a diákoknak, de a tanárt meg hamar kirúgják, ha valami nem tetszik bárkinek.

Olyanról is tudok, hogy egyszerűen nem volt szimpatikus egy tanáruk, és a diákok kicirkuszolták az igazgatónál, hogy ők márpedig aláírást gyűjtenek ellene, és a vége az lett, h a tanárt rúgták ki.

Szal izgalmas egy helyzet ez ma nagyon.

2011. máj. 23. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!