Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nemzetközi gazdálkodás ,...

Nemzetközi gazdálkodás , gazdmen vagy pedig a jogász szakot érdemesebb választani??

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most fogok végezni és a jogi , illetve a gazdasági vonalon gondolkodok. Jelenleg egy angol és egy német középfokum van. Nagyon rossz dolgokat olvastam a jogász szakkal kapcsolatban , szerintetek ha valaki szorgalmas és rengeteget tanul akkor is a minimálbér sorsa vár egy jogászra?

A két gazdasági szak közül valamelyikkel vagy a jogászal el lehet helyezkedni külföldön? Nyilván nem a mekis munkára gondolok , hanem a szakmában. Milyen kilátások vannak ezekkel a szakmákkal??

A két gazdasági szakra láttam , hogy néha a “ bűfé” szak elnevezést használták , ez mennyire igaz?

2021. ápr. 30. 20:00
 1/3 anonim ***** válasza:
91%

Magyarországon az átlag jogász kereset 310 987 - 769 199 forint (nem a seggemből húztam elő ezt a számot, google a barátod, nyugodtan nézz utána.)

A jogra is, mint minden más szakmára igaz, hogy ha nem tűnsz ki a tömegből, nem fogsz jól keresni vele. Nálunk egyébként van közvetlen ismeretségi körben jogász, ő az állami szférában dolgozik, ami átlagban lényegesen rosszabbul fizet, mint a vállalati jog, de az évek során végigjárta a "ranglétrát" most a nettója alulról súrolja az 1 milkát.

2021. ápr. 30. 20:24
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Lehet iszonyatos pénzeket keresni a joggal, ne 2009-es tanulmányokat olvass, akkor volt egy hullám, amikor több volt belőlük, mint feltétlen szükség lett volna, de 12 év alatt azért durván változik a világ.
2021. ápr. 30. 20:26
 3/3 anonim ***** válasza:

Tavaly végeztem jogon, csak az ügyvédjelölt ismerőseim keresnek szarul, mindenki másnak jó a fizetése. Közigben dolgoztam három hónapot végzés után, még ott is bruttó 330-at kaptam pályakezdőként. Azóta váltottam, több fizetésért. (Nem Budapest!)

Így ha csak ez tart vissza, akkor vágj bele. Úgy gondolom viszont, hogy csak akkor érdemes, ha tényleg ezt akarod csinálni, mert sajnos nagyon is érvényben van az urambátyám rendszer. Vagy ha a te családod is jogászdinasztia, úgy sokkal könnyebb..

2021. máj. 1. 05:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!