Pénzügy és számvitel alapszak után, számvitel vagy pénzügy szakra éri meg tovább menni ?
Mind a két estben a corvinust pályáznám meg nappalin.
Ha a számvitelre esne a választás, akkor duális képzésre mennék, a pénzügynél viszont csak egyszerű nappali képzésre.
Lehet, hogy a pénzügy alapvetően jobb, de a duális képzés viszont hatalmas lehetőség.
Én számításba venném azt is, hogy milyen cégek vannak a “kínálatban”, mert sajnos az a szomorú valóság, hogy közgazdasági diplomával még az is simán előfordulhat, hogy nem tudsz elhelyezkedni diplomát igénylő munkakörben... Vagy csak valami SSC-ben, betanított munkakörben.
Szóval egy jó duális képzés sokat ér.
#5. A duális képzések általában úgy működnek, hogy az állásra ugyanúgy kell felvételizni mint egy “rendes” munkára és a hallgató szabadon választhat a kínálatból...
Ahol van duális képzés, ott általában minimum egy 3-4 céggel le szoktak szerződni, de sokkal több a jellemző.
A Miskolci Egyetem műszaki szakjainál például összesen több mint ötven cég volt a kínálatban 1-2 éve, most nem tudom hogy mi a helyzet (covid mellett)...
De ugyanúgy van egy felvételi interjú mint amikor egy főállása jelentkezik valaki.
Ahhoz, hogy elkezdhesse így az egyetemet egy cégnek fel kell vennie... Ellentétben a szakmai gyakorlattal.
A gyakornoki pozíciók sokszor már a végzetteknek vannak kitalálva és egy nappalis egyetemi szakkal nem feltétlenül összeegyeztethetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!