Nincsenek pasisabb, nőiesebb szakmák. Mindkét nemben ugyanúgy előfordulnak ugyanazok a munkák. Max kőművesnek nem megy el nő, de megteheti, ha úgy érzi el tudja végezni a feladatot. Férfiak is kiváló kozmetikusok, pedig azt gondolnád, hogy "nőies" szakma. Ez nem a 18.-20.század.. Azt csinálsz, amit akarsz. Ha nem megy a matek, fizika, kémia, akkor ott a kozmetikus, fodrász, HRS, környezetvédő, rendezvényszervező, menedzsment stb.
2021. ápr. 25. 21:30
12/22 anonim válasza:
a gyógyszerészeti tényleg nagyon szép nőies szakma, csak ajánlani tudom, ha megy a kémia:) ( még mindig nem értem miért kell lepontozni, elég komolytalanság...)
2021. ápr. 25. 23:23
13/22 anonim válasza:
Én 2 "szakmát" ismerek, ami kimondottan nőies, de egyiket sem tanítják egyetemen.
2021. ápr. 26. 01:18
14/22 anonim válasza:
"most miért kell lepontozni?"
Mert ez a "ha nő vagy, akkor legyél ku.va" annyira eredeti, annyira formabontó, annyira egyszer sem látott poén ezen az oldalon, hogy még nem értünk meg felfogni a zsenialitását.
2021. ápr. 26. 01:28
15/22 anonim válasza:
#14: De most komolyan, egy olyan kérdésre, hogy egy nő mit tanuljon, mit lehet válaszolni? Nyilván azért emelte ki hogy nő, mert olyan szakmát keres, ahol követelmény, hogy nő legyen. Ez pedig a k...
Minden más szakmánálmindegy a neme.
2021. ápr. 26. 01:34
16/22 anonim válasza:
Milyen tárgyak érdekelnek? Miben gondolod magad jónak?
Nem igazán vannak már ilyen határok a nőies és a férfias munkák között
2021. ápr. 26. 13:52
17/22 A kérdező kommentje:
Húha, jön itt hideg-meleg, jogosan, de kedves #15 jelenleg műszaki informatikát tanulok és mérnökinfóra gondoltam a későbbiekben, de valahogy azt nem érzem annyira magaménak, ezért nem tudom, hogy mi az, ami "nőiesebb" lehetne számomra
Egyébként jogos mindenkitől igen, hogy arra menjek amit szeretek, de egyelőre fogalmam sincs... néztem már építő-, építészmérnököt, jogot (igazságügyi igazgatás), szociológiát, mérnökinfót...
2021. ápr. 26. 14:19
18/22 anonim válasza:
#16os vagyok
Szerintem menj, amire szeretnél, ne gondolkozz ilyenen, hogy melyik férfias és melyik nőies.
Én óvodapedagógusnak tanulok, amit eléggé női szakmaként ismernek, pedig nem is egy fiú csoporttársam van:)
A neten van fent több pályaorientációs teszt is, ha gondolod töltsd ki őket, hátha segítenek a döntésben! :)
2021. ápr. 26. 14:48
19/22 anonim válasza:
#15 Vagy mondjuk olyan szakmát keres, aminél nem muszáj férfinak lenni (30 kilót cipelni, stb.) de jellemző, kinek mi jut eszébe rögtön.
2021. ápr. 26. 16:03
20/22 anonim válasza:
Én nem a nemem alapján választottam szakot, mérnöknek tanulok, sok lány csoporttársam van. Ettől nem gondolom magam kevésbé nőiesnek, gyakorlatokon sem kellett betonkockákat cipekednem. Ha a műszaki infó nem érdekel, akkor nem, ez ennyi. De nem azért, mert lány vagy, ehhez ennek semmi köze. Tölts ki egy pályaorientációs tesztet, mi hiába mondjuk, hogy az ápoló meg óvodapedagógus szak nőies, ha az sem érdekel...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!