Szerintetek egy lánynak milyen szakot érdemes kitanulnia az egyetemen?
Lábszétnyitás PhD anál minorral.
Most komolyan; erre a kérdésre milyen választ vársz? Az egyetemen mindenki azt tanul és tanulhat, amit akar, a lehetőségek tárháza majdnem végtelen, függetlenül az ember nemétől.
Milyen hülye kérdés...
Olyat tanulj, ami érdekel és pont.
Milyen választ vársz? "Nyugi, nyugi, nem kell tanulnod, semmi megerőltetőt nem szabad csinálnod mert nő vagy, maradj nyugodtan otthon és csináld a házimunkát, a konyhában a helyed édes". Csodálom, hogy az egyetem megfordult a fejedbe, ez már nagy kitörés az "elnyomott" női nemből! Én kicsit szégyellném magam, még nem tart ott a világ 2021-ben, hogy ezt elfogadja :(
Akármi lehetsz...kutató, tűzoltós, mérnök, matematikus, soroljam még?
Nem pasisabb szakok, esetleg te egyénileg nem értesz hozzá, te dolgod. 🤦🏻♀️
Magyarul nem érted a matekot, fizikát, kémiát vagy mi van?
Mondjuk éppen az építészek között nagyon sok a nő, talán többségben is vannak. De képzeld, én ismerek gépész- és villamosmérnök nőket: nőiesek, csinosak, ránézésre nem tudnád megmondani, mivel foglalkoznak. Sőt, beszélgetni sem csak fogaskerekekről és transzformátorokról lehet velük.
El kéne felejteni ezeket a "nőies-férfias" szakokat, tanuld azt, ami érdekel és amiben jó vagy, függetlenül attól, mi van a lábad között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!