Milyen lehetőség van az államtudomány területén?
Az államtudományt a jogász szaktól különítették el, 10 féléves mesterképzés. Ebből következik, hogy sokat kell magolni és nehéz elméleti szak. Tudomásom szerint doktorátust ad. Hát, hogy ezzel hol lehet elhelyezkedni az számomra rejtély. Én nem csinálnám.
Én az NKE-n tanulok, ugyanezen a karon de másik szakon (nemzetközi). Hát az igaz, hogy nem kifejezetten nehéz se a közig se az államtudományi, túl okosnak sem kell lenni hozzá, de azért szorgalom nem árt, a félévente 10-14 vizsga teljesítéséhez. Könnyű munka lesz, magas fizetés nem lesz.
Viszont ha jog nem játszik, nem ez a te szakod, elég sok jog van, plusz pár gazdasági tárgy is (igaz, számolni nem kell). Ez mindkettőre igaz, csak az államtudományi még hosszú is, 5 éves, bár valóban ad doktorit a végén.
Ja igen, ez sokaknak szerintem nem esik le, de az NKE elsősorban a közigazgatás, az állami szféra számára képez embereket, főleg ezt a köziges-államtudományis szakokat. Magyarra fordítva, lesz munka, lesz biztos munkahely, de a fizetés nem lesz jó.
#2 voltam.
"könnyű munkát, ahol jól lehet keresni."
Ki kell ábrándítsalak, ilyen nem nagyon van. Könnyű, rosszul-fizető munka van bőven, a közigben is találni ilyet.
Ha ennyire nincs motivációd, akkor miért akarsz egyetemre menni? Keress egy piacképes szakmát, ami nem túl "nehéz" (fizikailag), és átlag felett kereshetsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!