NKE államtudományi szak?
Az én véleményem, hogy egy nagyon ambivalens szak. A tárgyak némelyike nagyon hasznos és komoly, de a legtöbb teljes mértékben felesleges és ráadásul ezeken is magas az elvárás (nyilván ebben a távoktatás miatti nehézségek is szerepet játszanak). Ráadásul nem lehet azt mondani, hogy akkor menj erre a szakra, ha szereted a jogot, vagy szereted a közgazdaságtant, mert tanulnod kell mindet. Egyiket se túl átfogóan, tudásod nehogy legyen, de azért szenvedj vele jó sokat :D Szerintem vannak ennél sokkal jobb szakok is.
Elhelyezkedés alatt mit értesz?
#1: amikor felvételiztem anno, nem sikerült rájönnöm, hogy az államtudományi szak mivel lenne jobb a közigazgatás-szervezőnél. Mert közig.szervező szak után ugyanúgy elmehetsz mesterre, és lehet jobban is jársz azzal.
Ezért választottam inkább a közig.szervezőt.
Kerüld el messziről az NKE-t, a saját érdekedben. 5 évet el akarsz cseszni az életedből egy államtudományi büfészakra?
Mehetsz ezekkel a közigazgatásba, ahol éhbérért dolgozhatsz. Betanított gyári munkás jobban keres, mint egy diplomás köztisztviselő. Kb ugyan az a kategória, mint a tanári.
Én NKE-re jöttem és nagyon megbántam, a jövőmet kilátástalannak látom, úgy tervezem hogy esti suliba megyek szakmát tanulni. A suli persze hirdeti magát, hogy “biztos jövő” meg fényes karrier, de ez csak propaganda. Nézd csak meg a bértáblát és a Kit-et, hogy milyen szarul fogsz keresni.
Szóval azt mondom, ne menj ilyen közszférás cuccra. Aki itt végez, a legtöbben nem helyezkednek el vele, hanem elmennek jogra, közgázra vagy valami normális szakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!