Félek az iskolaváltástól.Meglépjem vagy ne?
Javaslom, hogy a szüleid hívják fel a másik iskolát! Meg kell bizonyosodni, hogy a másik iskola biztosan átvenne!
Azután a kolit is hívjátok fel! Felvesznek e oda?
Javaslom, hogy válts iskolát!
Én is gyenge suliba járok, nem nehéz ott kitűnőnek lenni. Tavaly 67 érettségizőből 21 ment át, 10en mehettek pótvizsgázni ősszel a többi meg leszarta.
Erre csak azt tudom mondani, hogy minek szivatnád meg magad egy erős sulival? A tananyag ugyan az és ugyan azt az érettségit fogod megírni.
Ha a tanár (és nem az osztály, hanem a tanár!) jó, jól magyaráz, tényleg tanít nem pedig csak bemegy és 40 percet telefont nyomkod akkor csak és kizárólag rajtad múlik milyen lesz az érettségid.
Én is eléggé gyenge gimibe jártam, ráadásul 1 év alatt volt 1 tárgyból 2 tanárunk biztosan mert minden tanár "jött ment volt". Le adták az anyagokat is stb. 5-ös tanuló voltam, de érettségin örültem, hogy még lett a 3-as. Arra is emlékszem, hogy matek érettségi volt és az érettségi kellős közepén felszólalt kétségbe esetén az egyik osztálytársa, hogy "ilyet nem is tanultunk!", örültünk a 2-nek belőle, pedig tanultunk is rá, feladatokat oldottuk meg szabadidőnkbe stb.
Azt javaslom, hogy válts sulit. De előtte érdeklődjétek meg, hogy biztosan átvesznek e. Meg a koli terén nem lesz-e hátrány a tanulásban. Mert ott azért más emberekhez kell alkalmazkodni, figyelembe venni a másik igényeit is, hogy ne legyen probléma az együtt élés.
Ha pánikbeteg vagy, szerintem gondolni kellene az állapotodra is, és elgondolkodni azon, hogy korábban miért nem vettek fel erősebb suliba. A betegséged miatt túlizgultad a felvételit? Vagy csak nem tanultál eléggé? Vagy mindent beleadtál, de a képességeid nem voltak elegendőek?
Szerintem az is kérdőjeles, hogy hogyan bírod ilyen betegséggel a kollégiumot meg az új szitucáiót, kérdés, hogy megéri-e. Az is kérdés, hogy ha eddig a gyenge színvonalhoz vagy szokva, nem fogsz-e hirtelen összeroppanni a teljesítés miatti pániktól, amit az erősebb iskola nyom majd rád, ráadásul lehet nem tudod utolérni magad, és a 11-12. osztályos jegyeidet viszed a felvételire, ha itt most tudsz 4-5 lenni, ott lehet hirtelen ez nem menne, és akkor csak bepánikolsz, plusz a sok új szituáció is bejön, szerintem az egészségednek nem feltétlenül tenne jót. Én azt mondom, hogy ha anyagilag tudsz, járj magántanárokhoz, készülj érettségifelkészítő könyvekből, netes anyagokból, különösen korábbi érettségikből. Szerintem erősebb iskolában sem feltétlenül készítik fel az embert eléggé. Az önképzés a legfontosabb. Én a helyedben lehet a megszokott környezetemben maradnék, ott tanulnék ötösre, és önállóan készülnék fel az érettségire.
Én váltottam iskolát 5. osztály félévekor, később 10. osztályban ősszel, és a gimis gyerekek állítom sokkal éretlenebbek, mint az általános iskolások, mert az általános iskolást még valamilyen szinte lehet kezelni, de a kamaszkorú gimiset már nem. De én nem ismerem sem a betegséged szintjét, sem a pontos helyzetet. Szerintem a szüleiddel is kellene átbeszélned, hogy ők mit gondolnak. Az is kérdés, hogy érettségi után mik a továbbtanulási terveid.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!