Szóval 16 éves vagyok és pár hónapja kezdtem el zongorázni tanúlni nulla előismerettel. Viszont a tanárom szerint nagyon tehetséges vagyok és nagyon imádok zongorázni szóval megfordúlt a fejemben, hogy talán ezzel kéne majd a jövőben fogalalkoznom. Viszont gyakran megkapom, hogy ez szinte lehetetlen. Hiszen vannak akik már ovis koruk óta tanúlnak zongorázni és olyan iskolábis is járnak végig ahol mégtöbb lehetőségük van elsajátítani minden olyan tudást ami majd késöbb ahoz kell, hogy majd jó zongoristák legyenek és betudjanak jutni valamilyen jó egyetmre is. Amíg én tényleg nulla zenei előismerettel rendelkeztem eddig és most is egy nyelvi előkészítős gimnáziumba járok. Szóval egy kicsit elvagyok bizonytalanodva pedig én TÉNYLEG nagyon komolyan gondolom ezt!!!!!
Ha komolyan gondolod akkor simán :) én is azok közé tartozom aki óvodáskora óta tanulta 10 éven át, de 1 éve hozzá se nyúltam a zongorához. Szerintem simán behozható gyakorlással és odaadással.
2021. ápr. 8. 00:16
2/10 anonim válasza:
Szerintem, ha igazán tehetséges vagy, akkor simán :). Igazából itt a muzikalitáson van a hangsúly. De sajnos ez nem ilyen egyszerű. Nagyon sokat kell gyakorolni. Én már 11 éve tanulok zongorázni, most egy művészeti iskolába járok zongora szakra, és napi 5-6 órát minimum gyakorolni kell. Édesanyukám is zenész, és nála is már kiskoromtól kezdve láttam, hogy milyen ez. Nagyon sok áldozatot kell hozni érte, de én azt gondolom, hogy megéri, ez a legszebb szakma számomra. Úgyhogy neked is csak azt tanácsolom, hogy élvezd a zenét. És persze gyakorlás teszi a mestert. :D
2021. ápr. 8. 01:03
3/10 anonim válasza:
Nem, ennyi idősen már nem, ha komolyzenére gondolsz.
De hivatásos orgonista még lehetsz. Komolyzenében.
2021. ápr. 8. 04:21
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:DD
2021. ápr. 8. 12:19
5/10 anonim válasza:
Én nem hiszek igazán benne. Hacsak nem vagy nagyon-nagyon tehetséges. Egyébként is szerintem a zenében nagyon fontos a szabadság. Sokkal jobb szerintem szimplán hobbiként tekinteni rá, és nem a munkádként amit napi 8 órában csinálsz. Zongoratanárból rengeteg van, hacsak nem vagy nagyon profi, és hívnak külföldre koncertezi, nagyon nehéz belőle megélni. Akkor viszont sokat vagy távol a családtól, nem fenékig tejfel ez a szakma sem, úgy gondolom. Kiállni, mindig előadni, nagyon stresszes. Szerintem válassz valami biztosabb szakmát, Bródy is zenész és villamosmérnöki végzettsége is van, ahogy sok más zenésznek is. Gondolj bele, mekkora hátrányból indulsz: van aki 5 éves kora óta szinte napi szinten gyakorol. Ezt behozni, lehetetlen, vagy csak 10 év múlva. És igen, 7 éves kor előtt az agyban így egy csomó új kapcsolat alakul ki. Most is lehet persze tanulni, de ilyen szempontból már késő. DE! Az a legfontosabb, hogy örömed leld benne. Ráadásul nem csak darabokat kell játszani, el kell képzelni a fejedben a hangokat előre, szolfézs, dallamdiktálás stb. Lehetetlen.
2021. ápr. 8. 15:02
6/10 anonim válasza:
Bár, azt hozzátenném, hogy azért van akinek sikerült: [link]
2021. ápr. 8. 15:43
7/10 anonim válasza:
Nem mondom, hogy nem lehetsz, de nagyon-nagyon keményen kell küzdened érte és az előző válaszoló leírta a hátrányait. Ez sajna kicsit olyan világ, mint az élsport. Tudom, mert zongoratanárnak tanulok, végigjártam ezt az egészet és még így se vagyok benne biztos, hogy jó döntést hoztam.
2021. jún. 18. 20:14
8/10 anonim válasza:
Azért nagyon szép hivatás a zongoratanári, gyerekeket, felnőtteket bevezetni egy egészen fantasztikus világba. Azután pedig az lenne az igazi, ha egész életükben elkísérné őket a zene szeretete, még akkor is ha már nem játszanak. Bár sokan nyűgnek érzik közülük, mert a szülők a gyereken keresztül akarják megvalósítani az álmukat.
2021. jún. 18. 22:24
9/10 anonim válasza:
Együtt érzek veled kérdező. Én már 3-4 évesen is mondtam hogy zongorista szeretnék lenni, de nem igazán volt alkalmam tanulni. 8 évesen lett volna, de többen is lebeszéltek róla, én meg voltam olyan idióta hogy az eszemre hallgattam, nem a szívemre. A mai napig bánom. Sajnos nekem már nem lenne időm tanulni, de azt javaslom, hogyha igazán szereted, és tényleg sokat gyakorolsz, akkor még lenne esélyed.
2022. jún. 13. 13:50
10/10 anonim válasza:
#9 vagyok, és eszembe jutott egy idézet, amit a példaképem mondott, aki szintén zongorista:
"Nagyon fontos a munkaetika. Hatalmas a verseny, és akik a legkeményebben dolgoznak, és beleteszik szívük-lelkük, azok fognak az élre jutni. Heti hét napot kell dolgozni. Nincs olyan hogy "leblokkoltam", ez csak lustaság, valami, amit bebeszéltél magadnak. "Ma nem vagyok megfelelő hangulatban"-ez baromság: ha ezt mondod, nem vagy őszinte magadhoz."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!