Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vélemény a Liszt Ferenc...

Vélemény a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemről? Mennyire nehéz bejutni?

Figyelt kérdés
Olyat kérdezek, aki mondjuk odajárt/jár, vagy ismerőse. Szeretnék jövőre jelentkezni, de nem tudom, mennyire érdemes, és mire jelentkezzek. 11 éve zongorázom, és 8 évig jártam szolfézsra+ járok külön felkészítőre. Mennyi az esélyem? Kérlek, csak hasznosnak bizonyuló válaszokat írjatok, köszi :)

2017. szept. 25. 18:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos elég korrupt a hely. Nem elég, ha jó vagy. Csak egy példa, hogy milyen is: az egyik kürt tanár gyereke egy hegedűs, az egyik hegedű tanár gyereke pedig kürtös. Szépen megegyeztek titokban, hogy felveszik egymás gyerekeit. Nem számít, hogy játszol a felvételin. Én ahova végül mentem, a 200-ból 199 pontot kaptam, az LFZE-n 0-át, pedig jobban játszottam ott, mint vidéken. Szerintem nem érdemes oda menni. Messze nem olyan jó, mint sokan gondolják. Gyakran már a felvételi előtt megvan, kit vesznek fel, és kit nem. Szomorú, de igaz.
2017. okt. 8. 17:10
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Még valami: a zongorakísérőm a felvételi előtt azt mondta: "Tudod, az utolsó tanár, akit nem lehetett a felvételin lefizetni a Zeneakadémián, az a Kovács Dénes volt." Azt mondta, semmiben nem minősít egy zenészt, hogy felveszik-e oda vagy nem. Gondolkodj el ezeken.
2017. okt. 8. 17:13
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Igen, sajnos soktól hallottam, hogy milyen embereket vesznek fel oda, és elég sznobnak tűnik az egész hely, nem is értem, miért ragaszkodtam hozzá annyira :)
2017. okt. 15. 20:24
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Elozo: naaaagyon igaz. Ugyan igy jart baratnom is... es meg nagyon sokan.
2019. jún. 17. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!