Milyen szakot válasszak?

Figyelt kérdés
Viszonylag sok minden érdekel, azonban az introvertáltságom végett, olyan munkát szeretnék a későbbiekben végezni ahol nem kell sokat beszélnem, és egyedül dolgozhatok. Nagyon szeretek olvasni, és érdekel a pszichológia is. A számok, és a jog világában nem érzem otthon magam, pedig ezekkel nyilván nagyon jól kereshetnék. Esetleg van még olyan szak amit elvégezve, nem kell majd aggódnom a megélhetésemért? Viszonylag sok mindenre vagyok nyitott, így a lehetőségek talán kicsit tágabbak. A felvit böngészve nem igazán találtam rá a nekem való szakmára, így az ide kiírt kérdésem a teljes elkeseredettség bugyraiból született meg. Kérlek segítsetek!

2021. ápr. 4. 21:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az első és legfontosabb, hogy eldöntsed mely tárgyak azok, amelyek valóban érdekelnek és szívesen tanulnád, nyelvek, történelem, biológia? Nem mindegy. És ezen kívül, hogy hol lehet keveset beszélni... Hát minden munkához kell alapvető kommunikáció, azt nem lehet csak úgy kizárni :D de szerintem ahol kvázi "keveset" beszélnek, azok például fordítók, vagy újságíró esetleg, hogyha nem interviewokat csinál, vagy pedig ha eü szak érdekelne, akkor pedig valami laboros munka (diagnosztikai analitikus például) akik nem közvetetten a páciensekkel beszélnek, hanem mintákat néznek és értékelnek ki, vagy pedig gyógyszeriparban elhelyezkedni, ahol szintén dolgozhatsz egyedül vagy csoportosan is, de ott már eldöntöd kivel társalogsz, vagy sem. Remélem tudtam segíteni :)
2021. ápr. 5. 00:31
 2/3 A kérdező kommentje:
Sajnos az angollal nem éppen rózsás a kapcsolatom, pedig mindent angolul nézek, sőt már a könyveim egy részét is angolul olvasom. A matek szintén nem olyasmi amiben kiemelkedő lennék, de megtudom érteni ha sok időt fektetek bele. A biológia és a labor érdekelne, de félek, hogy ide is sok számítás kell.
2021. ápr. 5. 19:22
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok:

Manapság az angol már annyira alapvető dolog, lehet éppen jobban járnál német fordítóként vagy orosz esetleg...

A diagnosztikán nincs matek, csak kémia meg fizika van, de elenyésző számolás, mivel ott te nem azt fogod számolni, hogy összekevertél két oldatot és akkor hány % lett a kettő egybe, hanem mintákat kapsz, vér, vizelet, széklet, stb stb és amit kérnek, hogy keress és vizsgálj benne, azt megnézed mikroszkóp alatt és viszlát :D

De a gyógyszerészetire kell matek, akkor azt inkább hanyagold szerintem, de persze a te döntésed :)

2021. ápr. 7. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!