Melyik iskolát/szakot válasszam? (Budapest, infó/műszaki)
Sziasztok, 19 éves vagyok és most kell jelentkeznem egyetemre.
Budapesten néztem a mechatronikát, program tervező informatikát, mérnök(és üzemmérnök) informatikát illetve a program tervező informatikát.
Szívesen lennék grafikus de szeretnék valami másodlagos szakmát is kitanulni.
Nektek mik a tapasztalataitok? Szerintetek miket (szak + egyetem) jelöljek meg?
Köszönöm előre is!
Budapesti szakokról a következőek a meglátásaim:
-A BME mechatronikáról azt hallottam, hogy az a legnehezebb szak az egész egyetemen, mert ott nagyon sokféle szakterületről kell tanulnod (pl programozás,gépészet, stb.).
-Az ELTE programtervező infó az programozás és matek, mivel régen programtervező matematikus volt a szak neve, ezért ott nincs fizika, és nincsenek villamosmérnökösnek mondható tárgyak. Matekot, algoritmusokat, és programozást nyomnak ezerrel.
-BME Mérnök informatikus képzésben van fizika, és villamosmérnök-szerű tárgyak, bár ezek nyilván nem olyan súllyal, és nehézséggel mint villamosmérnök szakon. Itt is bőven vannak azonban programozós és matekos tárgyak.
Óbudai mérnök informatikusról nem hallottam túl sok jót, elvileg bemagoltatnak a hallgatókkal sok algoritmus megvalósítást, és azt kérik számon tőlük. Ezt jobb helyeken a hallgató belátására bízzák, hogy érdekli-e a hallgatót az, hogy egy algoritmus hogyan van megvalósítva, vagy sem. Ez azonban lehet, hogy csak egy-két tárgynál van így, igazából nincs Óbudai mérnök infóról közvetlen tapasztalatom.
-Az üzemmérnök informatikus az egy lebutított mérnök informatikus szak, nagyon új képzési forma, ezért csak évek múlva lehet majd megítélni, hogy mennyire hasznos is valójában, én semmiképpen nem választanám a helyedben. Amit tudni érdemes róla, hogy közvetlenül nem mehetsz utána mesterképzésre, hanem el kell végezni 2 félév "átképzést", hogy utána mesterképzésre mehess.
Ezek a szakok azonban mind nehezek, és meg kell küzdeni azért, hogy sikerüljön (ha nem vagy természetes zseni). Legjobb azonban az, hogy átnézed a szakok mintatantervét, hogy milyen tárgyaik vannak, és az alapján döntesz.
P.S. Én mérnök informatikus BSc-t végeztem el, szóval a többi szakról nincs közvetlen tapasztalatom, bárki kijavíthat, ha ismeri a fenti szakokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!